WebArchiv - archiv českého webu

Konference Ekumenické akademie

Praha

Příspěvek občanské společnosti a církví k rozvoji spravedlivé společnosti v Evropě a ve světě.

Praha 8. – 11. listopadu 2007
Konferenci pořádají Ekumenická akademie a německá Evangelická obec akademiků (Evangelische Akademikerschaft). Koná se jako jedna z akcí provázejících 3. evropské ekumenické setkání (Sibiu).
Pro zájemce z Česka, Německa, Rakouska a Slovenska.
Konference navazuje na obdobné setkání, které se konalo v Praze na podzim roku 2004 a bylo zaměřeno na česko-německé vztahy. Tentokrát je tématem utváření spravedlivé společnosti v rámci Evropy a vliv, jaký má Evropská unie na situaci v jiných částech světa a to především z hlediska možného působení církví a dalších aktérů občanské společnosti.  Účastníci se seznámí s některými konkrétními sociálními a rozvojovými projekty českých nevládních organizací, o kterých budou diskutovat v širším kontextu vlastních zkušeností a žádoucích změn. Přednášky a panelové diskuse přiblíží rozvojovou politiku Evropské unie i evropských církví a budou formulovat společné představy dalších aktivit. Součástí konference je i filmové a divadelní představení.

Podrobný program bude zveřejněn později. Tlumočení je zajištěno. Pro české a slovenské zájemce bude účastnický poplatek činit cca 500 Kč včetně ubytování a stravování, individuální sleva je možná zejména pro studenty, nezaměstnané a důchodce. V odůvodněných případech je možný i příspěvek na cestovné.  Počet míst je omezen a předběžné přihlášky přijímáme už nyní. 
 

Přihlašování a informace:
Ekumenická akademie Praha
Na Míčánkách 1
101 00 Praha 10
Tel./fax: 00420 272737077
www.ekumakad.cz
E-mail: ekumakad@volny.cz
Skype: Ekumenicka akademie Praha



Helena Bastlová publikováno: 02.07.2007 08:30 zobrazeno: 4260x


Pension Betlém        HITS        Ekumenická rada církví        Husitská teologická fakulta        Ekumenická akademie        Hus