WebArchiv - archiv českého webu

Prohlášení CČSH k situaci čínských křesťanů

10.03.2018

Ústřední rada CČSH na svém 191. zasedání přijala prohlášení k situaci čínských křesťanů, žádajících o azyl v České republice.

Prohlášení v následujícím znění bylo zasláno Ministerstvu vnitra ČR a spolku Křesťanští právníci, který čínské křesťany zastupuje.

Církev československá husitská pozorně sleduje situaci kolem čínských křesťanů zdržujících se na území České republiky. S potěšením jsme přijali zprávu, že osmi čínským křesťanům byl udělen politický azyl. Zároveň však vyjadřujeme obavy o budoucnost těch, kterým tento status nebyl udělen.

Naléhavě žádáme příslušné orgány, aby jim umožnily zůstat v České republice.  

Řada z nich je již dva roky zapojena do duchovního života náboženských obcí Církve československé husitské, v místních společenstvích byli přijati a je jim věnována pastorační péče a praktická podpora.

Vnímáme je jako své sestry a bratry a sdílíme jejich naději, že jim trvalý pobyt v naší zemi umožní svobodné vyznávání křesťanské víry.“

 



Jana Krajčiříková

Jana Krajčiříková publikováno: 12.03.2018 03:35 zobrazeno: 1375x


Pension Betlém        HITS        Ekumenická rada církví        Husitská teologická fakulta        Ekumenická akademie        Hus