WebArchiv - archiv českého webu

Zprávy z Ekumenické akademie

Podzimní novinky činnosti Ekumenické akademie (www.ekumakad.cz):

Kampaň Za férovou čokoládu!

Kampaň zaměřená na šíření osvěty o pracovních podmínkách pěstitelů kakaa byla v ČR spuštěna 14. srpna netradiční tiskovou konferencí. Video z akce je dostupné zde: http://www.youtube.com/watch?v=sqkwiXdln7Y

Návštěva zástupkyně pěstitelů kakaa v ČR – ve dnech 26. až 29.11. navštíví ČR Afia Owusu, zástupkyně pěstitelů kakaa z Ghany. Paní Owusu vystoupí na Ekonomické fakultě Jihočeské univerzity, která jako první získala titul Fairtradová fakulta. 28.11. se pak zúčastní setkání škol podporujících fair trade v Praze.

Mikulášský happening – 5. 12. proběhne v Praze Mikulášský happening upozorňující na to, že většina čokoládových dárků pro děti pochází z neeticky vypěstovaného kakaa.

Čokoládový koutek v obchodě Fair&Bio – v našem obchodě naleznete nově „čokoládový koutek“, kde budete moci podepsat petici Za férovou čokoládu!, vybrat si z široké nabídky fairtradových čokolád a získat informační materiály k dané problematice.

Více informací o kampani naleznete na webu www.zaferovoucokoladu.cz a na facebooku Ekumenické akademie:http://www.facebook.com/ekumakad.


Předvánoční nabídka obchodu Fair&Bio

V našem obchodě můžete již nyní nakoupit krásné vánoční zboží (ozdoby na stromeček, svícny, andělíčky, speciální vánoční čokolády, čaje, kakao, sušenky a koření).

Kromě běžné otevírací doby po-pá 11:00 – 19:00 budeme mít otevřeno i v sobotu 21.12. od 10:00 do 15:00.

Obchod najdete v Karlíně, ul. Sokolovská 29, Praha 8 (cca 300 m od metra Florenc směrem na Karlínské náměstí).


Nové publikace ke stažení

V sekci Publikace na našem webu naleznete ke stažení novou brožuru k tématu nepodmíněného základního příjmu a tři průvodce ke kampaním Fairtradová města, Fairtradové školy a Fairtradové církve.

Nepodmíněný základní příjem: http://ekumakad.cz/cz/publikace/nepodmineny-zakladni-prijem

Fairtradová města – průvodce kampaní: http://ekumakad.cz/cz/publikace/fairtradova-mesta

Fairtradové školy – průvodce kampaní: http://ekumakad.cz/cz/publikace/fairtradove-skoly

Fairtradové církve a náboženské společnosti – průvodce kampaní: http://ekumakad.cz/cz/publikace/fairtradove-cirkve-a-nabozenske-spolecnosti

 

Veronika Bačová
project and PR coordinator
veronika.bacova@ekumakad.cz
tel. +420 734 721 427

Ekumenická akademie Praha / Ecumenical Academy Prague
Sokolovská 50, Praha 8 186 00
Czech Republic
Tel./Fax: +420 272 737 077
www.ekumakad.cz

 



Václav Drašnar publikováno: 25.11.2013 11:15 zobrazeno: 2973x


Pension Betlém        HITS        Ekumenická rada církví        Husitská teologická fakulta        Ekumenická akademie        Hus