WebArchiv - archiv českého webu

Spiritualita pro sekularizovanou společnost a meditační seminář

11.05.2016

Spiritualita pro sekularizovanou společnost a meditační seminář

Srdečně vás zveme na mezinárodní seminář MEDITATIO, jehož tématem je současná spiritualita a její podoby v kontextu naší moderní společnosti. Bude se konat 11. – 12. května 2016 ve Velké aule Filozofické fakulty UK. Se svými příspěvky a následně na diskusním panelu vystoupí významný kanadský sociolog, filosof a politolog prof. Charles Taylor, dále teolog, sociolog, filosof a religionista Prof. Tomáš Halík. Oba pánové jsou držiteli prestižní Templetonovy ceny. Dalšími řečníky budou anglický benediktýnský mnich a ředitel Světového společenství pro křesťanskou meditaci Laurence Freeman OSB a v neposlední řadě ekumenická teoložka a duchovní Církve čs. husitské prof. Ivana Noble.

Na seminář MEDITATIO naváže časově i tematicky víkendový meditační seminář vedený Laurencem Freemanem OSB s názvem Cíle spirituality: Hledání spojení a soucitu v rozděleném světě. Ten proběhne 13. – 15. května 2016 v konferenčním sále hotelu EA Populus, Praha – Žižkov.

Oba semináře pořádá Společnost pro křesťanskou meditaci v ČR, seminář MEDITATIO je pořádán ve spolupráci s Ústavem filosofie a religionistiky Filozofické fakulty UK. Celý program bude v anglickém jazyce, tlumočení zajištěno.

Podrobné informace, vstupenky a možnost registrace naleznete na www.wccm.cz

Přílohy:

jpgPlakát1 jpgPlakát2



Václav Drašnar publikováno: 25.04.2016 05:01 zobrazeno: 1319x


Pension Betlém        HITS        Ekumenická rada církví        Husitská teologická fakulta        Ekumenická akademie        Hus