WebArchiv - archiv českého webu

Pomozme náboženské obci Blansko

Náboženské obci Blansko můžeme pomoci zasláním SMS ve tvaru HLA PAMATKY 1 na tel. č. 900 77 03.

Obracíme se s prosbou o pomoc při hlasování v soutěži „Nejlépe opravená kulturní památka Jihomoravského kraje za rok 2008“. Celkově se přihlásilo devětadvacet památek, z nichž odborná porota vybrala dvacet, pro které celý únor mohou lidé hlasovat pomocí SMS zpráv. Na tři nejlepší čeká finanční odměna. První vyhraje sto padesát, druhá sto a třetí padesát tisíc korun.

 

Mezi dvaceti vybranými památkami je i dřevěný kostel naší církve v Blansku z počátku 17. století, kde byly opraveny ikony.Kostel, přenesený do města v roce 1937, je dokladem lidového stavitelství Zakarpatské Ukrajiny.

 

Unikátní ikony byly ve velmi špatném stavu, při předchozích opravách došlo k použití nevhodných materiálů a rozsáhlých přemaleb. Poškozeny byly i řezby a dřevěné podložky. Loni se podařilo zrestaurovat šest velmi vzácných ikon z 18. století, pokračujeme v restaurování i dalších ikon horního ikonostasu a peníze získané výhrou by byly dalším krokem k dokončení restaurování této ojedinělé památky.

 

Pro naši památku můžete hlasovat do konce února formou

 

SMS ve tvaru HLA PAMATKY 1 na tel. č. 900 77 03.

 

Můžete psát jak velkými, tak malými písmeny, z jednoho mobilu lze hlasovat pouze jedenkrát.

 

Cena SMS je 3 Kč.

 

Za vaše hlasy děkuje

 

rada starších v Blansku

 



Helena Bastlová publikováno: 12.02.2009 02:46 zobrazeno: 4726x


Pension Betlém        HITS        Ekumenická rada církví        Husitská teologická fakulta        Ekumenická akademie        Hus