WebArchiv - archiv českého webu

Delegace ERC navštívila ministra kultury Jehličku.

Vývoj v řešení problematiky narovnání vztahů mezi státem a církvemi se v posledních týdnech začal významně posouvat kupředu. Současná vláda chce letos předložit návrh zákona o majetkovém narovnání, k němuž od roku 1989 ještě nedošlo.

Vývoj v řešení problematiky narovnání vztahů mezi státem a církvemi se v posledních týdnech začal významně posouvat kupředu. Současná vláda chce letos předložit návrh zákona o majetkovém narovnání, k němuž od roku 1989 ještě nedošlo. Ministr kultury Václav Jehlička, zároveň předseda vládní Komise pro narovnání vztahu mezi státem a církvemi a náboženskými společnostmi, pozval zástupce ERC v ČR pod vedením předsedy Pavla Černého do svého sídla v Nostickém paláci. Obě strany si vyměnily informace o aktuálním stavu a způsobu řešení. Ministr ujistil ERC, že považuje tento problém za prioritu a požádal o vzájemnou spolupráci při tvorbě zákona.
www.ekumenickarada.cz



Vladimíra Marková publikováno: 17.08.2007 07:51 zobrazeno: 2999x


Pension Betlém        HITS        Ekumenická rada církví        Husitská teologická fakulta        Ekumenická akademie        Hus