WebArchiv - archiv českého webu

Konference o světové misii a evangelizaci

09.10.2017

Světová rada církví (WCC) vyzývá zájemce k předložení návrhů na pracovní semináře plánované v rámci Konference o světové misii a evangelizaci (WMC), která se bude konat ve dnech 8.–13. března 2018 v tanzanském městě Arusha pod názvem „Hnutí Ducha: povolání k proměňujícímu učednictví“.

„Varša“ je svahilský termín vybraný organizátory pro popis seminářů, které se budou konat během WMC. Tyto semináře mají nabídnout prostor pro diskusi o nových myšlenkách s cílem posunout tvůrčí myšlení, pokud jde o zásadní a palčivé problémy misie a evangelizace, a zároveň obohatit účastníky o nové dovednosti prostřednictvím sdílených poznatků.

Pokud máte podnětný a inspirativní příspěvek odpovídající tématu WMC, neváhejte a zažádejte si o možnost vést jeden ze čtyřiceti 90minutovýchách seminářů.

Podle dr. Benjamina Simona, profesora ekumenické misiologie na Ekumenickém institutu Bossey a jednoho ze spoluorganizátorů seminářů, „hnutí Ducha navozuje představu pouti, trvalé cesty všech věřících, vedených a řízených Duchem svatým. Tato pouť se vyznačuje neustálou nadějí na proměněný svět plný spravedlnosti a míru a na závazek obnovy v Kristu“.

Rev. dr. Peniel Rajkumar, zodpovědný za program mezináboženského dialogu a spolupráce a také za spoluorganizaci seminářů, uvedl, že semináře jsou prostorem pro shromažďování darů moudrosti a vize. „Záměrem pozvánky k vedení seminářů je zachytit šíři a hloubku energie a nadšení potřebných pro transformaci učednictví, které je vlastní celé ekumenické komunitě,“ uvedl. „Jsem přesvědčen, že semináře, jako prostor pro vzájemné setkání a přijetí, poskytnou sílu, podporu a energii nezbytnou pro hnutí Ducha na poutní cestě proměňujícího učednictví,“ dodal Rajkumar.



Miroslava Čejková publikováno: 09.10.2017 01:57 zobrazeno: 810x


Pension Betlém        HITS        Ekumenická rada církví        Husitská teologická fakulta        Ekumenická akademie        Hus