WebArchiv - archiv českého webu

K 70. výročí úmrtí Františka Bílka

K výročí úmrtí Františka Bílka pořádá Církev československá husitská několi akcí - slavnostní bohoslužbu v Českých Budějovicích, prohlídku Bílkovy vily v Praze 6, koncert v kostele Jana Křtitele Na Prádle v Praze 1 a konferenci ve Sboru Gustava Adolfa Procházky v Praze 8-Karlíně.

Slavnostní bohoslužba se vzpomínkou na Františka Bílka, vedená patriarchou ThDr. Tomášem Buttou, se koná v Husově sboru v Českých Budějovicích v neděli 9. října od 9 h. Po ukončení bohoslužby bude setkání pokračovat přednáškou Mgr. Martina Jindry na téma: František Bílek a jeho rodina v CČS(H) a prohlídkou Bílkovy tvorby v Husově sboru.

Prohlídka Bílkovy vily v Praze, kterou bude komentovat PhDr. Hana Larvová (Galerie hl. města Prahy) se koná ve čtvrtek 13. října od 16 h.

Koncert duchovní hudby s úvodním slovem Mgr. Martina Jindry se koná v kostele Jana Křtitele Na Prádle v Praze 1-Malé Straně ve čtvrtek 13. října od 18 hodin. Do programu budou zařazeny úryvky z korespondence F. Bílka a B. V. Lohniského.

Konference "Život a umění Františka Bílka" se koná ve Sboru Gustava Adolfa Procházky v Praze 8-Karlíně ve středu 23. listopadu od 10 h. Potrvá přibližně do 15 h. Příspěvky zde přednesou: bratr patriarcha ThDr. Tomáš Butta, prof. Zdeněk Kučera, Mgr. Petr Wagner, prof. Jan Royt, PhDr. Hana Larvová, Mgr. Martin Jindra, PhDr. Zlata Fořtová, Mgr. Zuzana Ticháčková a Mgr. Martin Hemelík. Občerstvení zajištěno.

Účast na konferenci je třeba potvrdit na tel.: 220 398 108, e-mailu jiri.vanicek@ccsh.cz nebo písemně na adrese: Církev československá husitská, 160 00 Praha 6, Wuchterlova 5.

 

 

 

 

Přílohy:

pdfPodrobné informace



Helena Bastlová publikováno: 07.09.2011 09:57 zobrazeno: 4433x


Pension Betlém        HITS        Ekumenická rada církví        Husitská teologická fakulta        Ekumenická akademie        Hus