WebArchiv - archiv českého webu

Pozvánka na Kirchentag

Ekumenická rada církví v ČR (ERC) organizuje výpravu na 36. evangelický Kirchentag, který se bude konat od 24. do 28. května 2017 v Berlíně a ve Wittenbergu.

Německé Kirchentagy se konají od roku 1949. Zpravidla trvají pět dnů, od středečního zahájení až po závěrečnou nedělní bohoslužbu a zahrnují množství jednotlivých akcí. Již od začátků pořádání Kirchentagu se klade důraz na spojení osobní zbožnosti a odpovědnosti. K účasti na Kirchentagu jsou zváni všichni, kteří mají chuť se tohoto svátku křesťanů účastnit. Pravidelně se na Kirchentag sjíždí víc než 100 000 lidí všech generací z celého světa. 

Tématem nadcházejícího Kirchentagu je „Ty mě vidíš“ (1. Mojžíšova 16,13). Kirchentag zahrnuje koncerty, přednášky, práci s Biblí, modlitby, bohoslužby, divadelní a pohybová představení, trh možností, výstavy atd. Hlavními komunikačními jazyky na Kirchentagu jsou němčina a angličtina. Letošní Kirchentag bude vyjímečný i tím, že bude součástí připomínek 500 let reformace (https://r2017.org/en/). Závěrečná bohoslužba Kirchentagu s Večeří Páně se bude konat na louce u Labe ve Wittenbergu a setkají se při ní účastníci Kirchentagu a Kirchentagu na cestě, který se bude konat v osmi dalších reformačních městech. Celkem se na této bohoslužbě, na kterou se vypravíme i my, očekává stovky tisíc lidí. 

V rámci Kirchentagu připravuje ERC česko-německý večer s bohoslužbou a následným hudebním vystoupením Tomáše Najbrta. Součástí večera bude i občerstvení s českými kulinářskými specialitami. ERC také připravuje pro tržiště možností na Kirchentagu prezentační stánek ERC, jehož tématem bude česká a německá reforrmace v rozhovoru. 

Srdečně Vás zveme k účasti na této mimořádné akci, bude také součástí připomínek 500 let reformace. Pro účast na výpravě ERC na Kirchentag 2017 je třeba doručit vyplněnou přihláškou do Ekumenické rady církví v ČR do 20. února 2017. 

Účastnický poplatek byl stanoven ve výši 1600 Kč. Poplatek zahrnuje vstupenku na Kirchentag, jízdenku po Berlíně během konání Kirchentagu (středa – neděle), ubytování buď společné ve škole nebo v rodinách (pro osoby starší 35 let), 4x snídaně a občerstvení během Česko – německého večera a společnou dopravu autobusem z Prahy do Berlína a zpět z Berlína přes Wittenberg do Prahy.

Více informací na stránkách ERC: www.ekumenickarada.cz/ktg2017, v přiložené přihlášce či na plakátu. S dotazy se prosím obracejte na asistenta generálního sekretáře ERC Aleše Čejku info@ekumenickarada.cz či telefonicky na referentku Odboru pro vnější vztahy a ekumenu CČSH Veroniku Matějkovou 720 404 812.

 

Plakáty v přílohách.

 

Přílohy:

jpgPlakát 1 pdfPozvánka a přihláška



Václav Drašnar publikováno: 19.01.2017 10:01 zobrazeno: 1146x


Pension Betlém        HITS        Ekumenická rada církví        Husitská teologická fakulta        Ekumenická akademie        Hus