WebArchiv - archiv českého webu

Modlitba se vzpomínkou na oběti totality - červen 2015

Bože, skláníme se před tebou, když chceme v úctě vzpomenout na lidi, kteří prošli utrpením a stali se oběťmi zvůle a bezpráví. Myslíme na bolestné příběhy lidí, kteří byli vystaveni pronásledování a útisku totalitního režimu.

Děkujeme ti za všechny, kteří měli odvahu k vlastnímu přesvědčení, projevovali statečnost a postavili se na odpor proti nespravedlnosti.

Děkujeme ti, že nezvítězily natrvalo v naší zemi režimy způsobující utrpení mnohých, zbavující lidské svobody rozhodování a usilující pomocí násilí rychle dosáhnout svých vytyčených cílů.

Ty jsi, Bože, ve své věčné spravedlnosti a milosrdenství nadějí všech ponížených a trpících. Jsi skálou spásy v každé době.

Prosíme, chraň nás Bože, před těmi, kteří prosazují své záměry silou a násilím. A dej, ať zastáváme hodnoty Ducha a tvého řádu, které vedou k životu. O to tě prosíme ve jménu tvého Syna a našeho Pána Ježíše Krista. Amen.

 

Červen 2015



Tomáš Butta, patriarcha

Oldřich Nováček publikováno: 14.10.2015 11:38 zobrazeno: 1701x


Pension Betlém        HITS        Ekumenická rada církví        Husitská teologická fakulta        Ekumenická akademie        Hus