WebArchiv - archiv českého webu

Němečtí muslimové se dožadují církevních práv.

00.04.2007 Zastřešující skupina, která byla minulý týden založena v Německu, vyzvala k tomu, aby bylo islámu přiznáno mnoho z právních privilegií, které mají hlavní německé křesťanské církve a judaismus.

Německý muslimský vúdce Ayyub Axel Koehler, který bude na šest měsíců prvním vůdcem Muslimské koordinační rady, řekl v Kolíně, “Islámská výuka ve státních školách, provozování islámských hřbitovů: musíte nejprve získat právní status”.
V Německu žije více než 3,2 miliónů obyvatel islámského vyznání z celkové populace 82 miliónů. Jejich mešity jsou vlastněny spolky, které nemají podle německého zákona žádný zvláštní náboženský status.
“Děláme si starosti s integrací islámu a muslimů do německého právního systému”, řekl Koehler, který vede Německou radu muslimů, jednu ze čtyř skupin, které zastřešující skupinu založily, informuje islam.info.
Řekl, že všude tam, kde německé právo přiznává práva náboženské komunitě a právně uznává katolické a luteránské církve a židovskou komunitu by měl být zahrnut i islám.



ChristNet

Lenka Nováková publikováno: 17.05.2007 12:50 zobrazeno: 3588x


Pension Betlém        HITS        Ekumenická rada církví        Husitská teologická fakulta        Ekumenická akademie        Hus