WebArchiv - archiv českého webu

Mozaiky: Bílý anděl

26.04.2017

Vážení přátelé,

 

zveme Vás a Vaše blízké na setkání na filmový večer v rámci cyklu mezikulturních večerů Kultura sbližuje.

Skrze seznámení se a porozumění  specifikům a odlišnostem jednotlivých společenství, kultur a civilizací můžeme uprostřed jinakosti nalézat společné styčné body a společný základ, na nichž lze stavět vzájemné pochopení, toleranci a mírumilovné soužití. Kultura ve své hmotné i duchovní podobě nabízí široké možnosti, kde se dají tyto styčné body najít.

 

26. dubna 2017 se uskuteční večer tureckého filmu s projekcí snímku

 

BÍLÝ ANDĚL (Turecko 2007)

 

Hlavním hrdinou filmu je starý muž Ahmet, kmenový vůdce z východního Turecka, který uteče svým dvěma synům z čekárny istanbulské nemocnice, kam ho doprovázejí na vyšetření. Shodou okolností se po svém útěku ocitne v domově pro seniory, kde se setkává se starými lidmi, kteří sem byli odloženi svými rodinami a opuštěni. To je ve velkém kontrastu proti postavení starých lidí ve vesnici, odkud pochází, kde je zvykem chovat se k rodičům a prarodičům s velkou úctou a respektem a starat se o ně až do konce jejich dnů. Proto se Ahmet rozhodne vzít své nové přátele z pečovatelského domu na návštěvu do své vesnice. Film je sociálním dramatem ukazujícím odcházející svět tradičního venkovského společenství  vedle individualizované a odosobněné moderní městské společnosti.

 

Film bude promítán v původním znění  s českými titulky.

 

Čas začátku: 18:00 hodin

Místo: Mozaiky Platform Dialog, Žitná 49, Praha 1 (2. patro)

 

Po filmovém promítání bude pro návštěvníky k dispozici drobné občerstvení složené z tradičních tureckých specialit.

Počet míst omezen. Pro účast se registrujte na emailu: rsvp@platformdialog.cz

 

Těšíme se na Vás!

 

Harun Kacmaz 

Mozaiky Platform Dialog z.s.

www.platformdialog.cz

Přílohy:

jpgPlakát



Václav Drašnar publikováno: 18.04.2017 11:14 zobrazeno: 1027x


Pension Betlém        HITS        Ekumenická rada církví        Husitská teologická fakulta        Ekumenická akademie        Hus