WebArchiv - archiv českého webu

V Bratislavě si připomínají události 25. března 1988

25.03.2009 Na Hviezdoslavově náměstí v Bratislavě se před 19 lety rozlehly modlitby a rozezvučely i desítky policejních sirén. Několik tisíc lidí, kteří v nerovném boji zkřížili zapálené svíčky s obušky a vodními děly připoměli světu neúnosný politický stav v česko-slovenské společnosti. Ukázali nezlomnou odvahu církve a nezničitelnost duchovních hodnot, které po desetiletích represáliích vzplály ve společnosti novým plamenem.

 Svíčkovou manifestaci Bratislavského Velkého pátku si připomenou v neděli 25.3. 2007 v Bratislavě na Hviezdoslavově náměstí, mší svatou v kostele sv. Martina a modlitebním shromážděním před kostelem Notre Dame. Na těchto vzpomínkových shromážděních vystoupí Pavol Kossey, předseda Fóra křesťanských institucí,Pavol Hrušovský, předseda Křesťansko-demokratického hnutí, Patrik Dubovský, archivář Ústavu paměti národa a Ján Formánek, bratislavský děkan.

Organizátory akce jsou Fórum kresťanských intitúcií,Rímsko-katolícky dekanát města Bratislavy,město Bratislava a sdružení Máriina doba, informuje Tisková kancelář TKBS Slovenska.  

www.christnet.cz



Vladimíra Marková publikováno: 05.04.2007 11:00 zobrazeno: 3814x


Pension Betlém        HITS        Ekumenická rada církví        Husitská teologická fakulta        Ekumenická akademie        Hus