WebArchiv - archiv českého webu

Povoláni k jedné naději v Kristu: Soutěž teologických esejů pro mladé teology

V souvislosti se 13. Valným shromážděním zve Konference evropských církví (CEC) teology do věku 30 let, aby se zapojily do soutěže esejů na téma naděje.

13. Valné shromáždění CEC, které proběhne v Lyonu ve dnech 15. – 21. července 2009, si položilo za cíl zapojit účastníky do reflexe budoucího evropského ekumenismu  pod heslem „Povoláni k jedné naději v Kristu“. V kontextu tohoto tématu vyzývá CEC mladé teology, aby se zamysleli nad relevancí naděje v Evropě a zúčastnili se soutěže esejů. soutěžící předloží práci v rozsahu 1000 slov na téma Valného shromáždění, kde zdůrazní ekumenickou dimenzi křesťanství. Esej by měl obsahovat teologickou reflexi zaměřenou na širší publikum. Třem vítězným esejům budou uděleny ceny. Cenou pro nejlepší práci je částka 1000 eur. Vítězové se také jako hosté účastní Valného shromáždění v Lyonu.
 

Eseje musí být odevzdány do 15. února 2009. Bližší informace naleznete na webové stránce Valného shromáždění http://assembly.ceceurope.org nebo kontaktujte Annie Osborne na adrese oam@cec-kek.org. 



Kateřina Děkanovská publikováno: 19.01.2009 11:05 zobrazeno: 3516x


Pension Betlém        HITS        Ekumenická rada církví        Husitská teologická fakulta        Ekumenická akademie        Hus