WebArchiv - archiv českého webu

Modlitba při odhalení pamětní desky manželům Jelínkovým v Oráčově

18.05.2019

"Pouštěj svůj chléb po vodě, po mnoha dnech se s ním shledáš." Kaz 11,1  

Hospodine, náš Bože, tvé jméno buď chváleno na věky!

Děkujeme ti, že se nám dáváš poznávat jako náš Otec plný milosrdenství, soucitu a lásky. Děkujeme ti, že tvůj svatý Duch vzbuzuje v srdcích lidí účinnou lásku a odvahu pomoci druhým v jejich nouzi. Děkujeme ti za všechny, kteří v čase druhé světové války pomáhali druhým různými způsoby, poskytovali jim prostředky za svého majetku v jejich strádání a zachraňovali životy těch, kteří byli vystaveni pronásledování a smrti pro svůj původ a příslušnost k národu.

Na těchto místech myslíme na manžele Jana a Annu Jelínkovi a připomínáme si jejich dílo lásky s vděčností.

Děkujeme ti, že křesťané různých vyznání si v těžkých dobách totalitních režimů dokázali pomáhat a sdíleli svou křesťanskou víru navzájem. Veď nás k jednotě svým svatým Duchem v současnosti i budoucnosti, abychom mohli vydávat světu dobré svědectví.

Ať dokážeme v každé době chránit hodnotu pravého lidství a jeho důstojnost – v čase lhostejnosti, myšlení na vlastní zájmy i panujícího strachu z moci zla.

Děkujeme ti, Pane Ježíši Kriste, že jsi porazil moc zla a zvítězil nad smrtí. Děkujeme ti, že jsi nám daroval pravou svobodu a ukázal nám překlad lásky soucitu a vzájemné solidarity. Amen.

Květen 2019 – evangelický kostel v Oráčově 

T. B.



Tomáš Butta, patriarcha

Oldřich Nováček publikováno: 12.09.2019 02:39 zobrazeno: 504x


Pension Betlém        HITS        Ekumenická rada církví        Husitská teologická fakulta        Ekumenická akademie        Hus