WebArchiv - archiv českého webu

Ekumenická rada církví vyzývá ke sbírce na vybudování kaple ve fakultní nemocnici Motol

Praha 23.03.2007 Vyhlášení sbírky na projekt fakultní nemocnice Motol

ERC podporuje vyhlášením sbírky projekt, který má pomoci všem, kteří se ocitají v ohrožení života, jsou nuceni trávit čas v nemocnici nebo jsou příbuznými a známými pacientů.

 

Pražská fakultní nemocnice Motol, která na poskytuje zdravotní ošetření pacientům z celé České republiky i zahraniční, chce vybudovat prostor, kde budou lidé moci naslouchat sami sobě, svým otázkám a pochybnostem, tázat se po zdrojích naděje, modlit se, meditovat, tiše spočinout či se sejít k bohoslužbě nebo pobožnosti.

 

Kaple bude určena nejen pacientům, jejich příbuzným a známým, ale i zdravotníkům. Nově vzniklé prostory budou využívat také nemocniční kaplani, kteří v nemocnici již dnes působí.

 

Úprava vhodného prostoru (v centrální části hlavní budovy) na kapli a malou kancelář jako zázemí pro nemocniční kaplany si vyžádá celkové náklady 784.500,- Kč, které nelze pokrýt z běžného rozpočtu nemocnice.

 

Ekumenická rada církví prosí všechny, kteří chtějí projekt podpořit, aby přispěli jakoukoli částkou na konto ERC v ČR.

 

ČSOB
Anglická 20, 120 00
Praha 2
č.ú. 473 492 623/0300
v.s. 52753

 

 

ERC všem dárcům předem děkuje!



Renata Chytilová

Renata Chytilová publikováno: 23.03.2007 06:22 zobrazeno: 4389x


Pension Betlém        HITS        Ekumenická rada církví        Husitská teologická fakulta        Ekumenická akademie        Hus