WebArchiv - archiv českého webu

Pražské divadlo MANA v březnu

Divadlo MANA – Program na měsíc březen

 

 (Praha 10-Vršovice, Moskevská 34, Husův sbor, www.vrsovickedivadlo.cz)

 

 

 

 

Velký sál

6. 3. čtvrtek 19.00                  Úvod do neštěstí

Kultovní kniha amerického psychologa rakouského původu převedená do divadelní řeči ukáže, v kolika disciplínách aspirujete na nešťastníka a jak se v nich zdokonalit. Metody jsou to jednoduché, hojně užívané a člověku se dostane podrobného návodu, jak na to. Vše je odkoukáno z praxe a ověřeno. Inscenaci uvádí Inner Winner Drama.

 

 

Velký sál

9. 3. neděle 17.00                   Sněhurka tak trochu jinak                                     PRO DĚTI

Činohra, pantomima i písničky v pohádce o Sněhurce v podání Michala Hechta a Lenky Krupanské. Představení plné humoru za stálé spolupráce s diváky, děti se aktivně zapojí do hry.

 

 

Klub Mana

14. 3. pátek 19.00                   Žítkovské čarování

Komponovaný večer s Jiřím Jilíkem, autorem pravdivého příběhu "žítkovských bohyní". Vydáme se po stopách lidové magie v Bílých Karpatech, nahlédneme do skutečného života žítkovských bohyň, žen, které uměly pomáhat a poskytovat rady tam, kde člověk pro svoji omezenou zkušenost nevěděl, jak dál. Nahlédneme do dnes již zaniklého fenoménu, jehož kořeny sahají do pradávné minulosti. Duchovní úvaha: farář David Frýdl.

 

 

Velký sál

20. 3. čtvrtek 19.30                Klára 3847 – Příliš mnoho hvězd

Skutečný příběh dívky, vězněné v Osvětimi, jejíž boj o přežití a nezlomná vůle žít, zaujal režiséra Stevena Spielberga tak, že o ní nechal natočit dokument pro americké muzeum holocaustu, uvádí Docela velké divadlo. Titulní roli Kláry Brodyové hraje její vnučka Lenka Lavičková.

 

 

Velký sál

21. 3. pátek 15.00                   Proměny – Světový den Downova syndromu

Tanečně-společenské odpoledne s mladými lidmi s D.S., kteří se přímo před diváky promění v elegantní modely, manekýny a tanečníky. Ovlivní jejich vizuální změny náš pohled na ně? Dokážeme vnímat mladé lidi s mentálním postižením jinýma očima anebo bychom se měli my sami změnit? Moderuje Honza Zadražil.

 

 

 

Velký sál

23. 3. neděle 17.00                 Kašpárkova dobrodružství                                     PRO DĚTI

Hrdinný,všemi milovaný kašpárek uprchnul ze spárů KOSTLIVCE A ŠŤASTNĚ SE NAVRÁTIL DO SVĚTA DIVADLA. Je obdarován kouzelnou židlickou a stává se zázračným doktorem! Nebojí se ničeho! Ani ježibaby ani čerta ani draka. Je připraven vyrazit na cestu a zažít s Vámi uvěřitelná i neuvěřitelná dobrodružství. Kašpárek je totiž postavička, která může v podstatě úplně všechno! Věřte či nevěřte, ale to všechno můžete i vy. A Kalupinka? Za vším hledej ženu, říká se. Inu, možné je všechno. Nasadíme kašpárkovskou čepici, zazvoníme rolničkami, cililink a pozor začínáme!

 

 

Velký sál

24. 3. pondělí 19.30                Lev v zimě

Děj příběhu se odehrává v roce 1183 v rodině anglického krále Jindřicha II. Plantageneta na hradě Chinon v Anjou, kde se každý uchází o následnictví, či prosazuje každý svého kandidáta na trůn. Najednou se zde střetává sedm silných osobností, kují proti sobě pikle, pletichaří a to celé na pozadí atmosféry vánoc. Mnohovrstevnatou historickou hru s humorným nadhledem autora Jamese Goldmana uvede Divadlo KoMa.

 

 

Velký sál

25. 3. úterý 19.00                   Ubohý Cyrano

Romantický příběh o lásce výjimečného muže – Cyrana z Bergeracu – ke krásné Roxaně, který dojímá diváky po celém světě už více než 100 let, a který nově přebásnil Pavel Kohout, uvádí Docela velké divadlo v režii Jurije Galina s Davidem Suchařípou v titulní roli.

 

 

Velký sál

30. 3. neděle 17.00                 O líných strašidlech                                                 PRO DĚTI

Pohádka O líných strašidlech v podání divadlení společnosti Bozděch se odehrává ve starém opuštěném mlýně na Čertově řece. V hlavních rolích se představí Vlasta Petrášová, Vlaďka Procházková a Miloslav Uhlíř. Režie: Miloslav Uhlíř.

 

 

Velký sál

30. 3. neděle 20.00               Dopis od táty (Chatrč)

Divadelní společnost Kairos II uvádí ve Vršovickém divadle Mana dramatizaci románového bestselleru „Chatrč“  Williama  P. Younga. Co udělá s Markem a jeho rodinou tragická ztráta nejmladší dcery? A co teprve setkání s Bohem… Hra, ve které se tragédie střetává s věčností. Scénář a režie: Vladimír Vácha.



Václav Drašnar publikováno: 05.03.2014 10:58 zobrazeno: 1951x


Pension Betlém        HITS        Ekumenická rada církví        Husitská teologická fakulta        Ekumenická akademie        Hus