WebArchiv - archiv českého webu

Mozaiky Dialog: S Mirjam Friedovou, děkankou FF UK

11.05.2016

Vážení přátelé,

 

zveme Vás na setkání z cyklu podvečerních setkání Career Talks – Hovory o profesní dráze. Pravidelně jednou měsíčně se setkáváme s osobnostmi působícími ve veřejném životě i s veřejnosti méně známými specialisty z různých oborů lidské činnosti. Naším cílem je představit co nejvíce zajímavých lidí různých profesí, jejich pracovních drah a pracovních i životních zkušeností. Popovídat si v klidné a přátelské atmosféře například o tom, co naše hosty vedlo k výběru jejich povolání, co jim jejich zvolený obor přináší, čím je nabíjí či naopak, jak dobíjejí baterky, pokud jsou svým náročným zaměstnáním unaveni.

 

Naše pozvání tentokrát přijala

 

doc. Mirjam Friedová, Ph.D., děkanka FF UK

 

Která je první ženou v této funkci na Filozofické fakultě UK od jejího založení roku 1348. Je absolventkou zdejší bohemistiky a klasické filologie a celý život se věnuje obecné lingvistice, kterou vyučovala na řadě světových univerzit.

Doktorát získala na Kalifornské univerzitě v Berkeley, kde později působila jako odborná asistentka. Osm let přednášela obecnou lingvistiku a slavistiku na univerzitě v Princetonu a v r. 2008 získala titul docenta na Univerzitě v Helsinkách. Po návratu do Ústav pro jazyk český Akademie věd ČR. Později vedla Ústav obecné lingvistiky na Filozofické fakultě UK a roku 2014 byla zvolena její děkankou.

 

Datum a čas konání: 11. 5. 2016 od 18:30h

Místo konání: Mozaiky Platform Dialog, Žitná 49, Praha 1

 

Součástí večera bude občerstvení složené ze specialit turecké kuchyně.

Počet míst omezen. Pro účast se prosím registrujte na emailu: rsvp@platformdialog.cz

 

Těšíme se na Vás!


Harun Kaçmaz
Mozaiky Platform Dialog
www.platformdialog.cz

Přílohy:

jpgPlakát



Václav Drašnar publikováno: 27.04.2016 10:19 zobrazeno: 1428x


Pension Betlém        HITS        Ekumenická rada církví        Husitská teologická fakulta        Ekumenická akademie        Hus