WebArchiv - archiv českého webu

Stevardský program 2008: Ekumenická zkušenost pro mladé lidi

Místo konání: Ženeva, Švýcarsko
Termín konání: 6. – 22. února 2008
Pořadatel: Světová rada církví

Popis: Stevardský program je jedinečnou příležitostí pro dvacet pět mladých účastníků z celého světa poznat ekumenické hnutí, rozličné tradice, denominace i kulturu, získat zkušenost týmové práce a procvičit si aktivní znalost anglického jazyka.

Program budou tvořit tři fáze: ekumenický výukový program, zasedání Ústředního výboru Světové rady církví, plánování ekumenického projektu. Týden před zasedáním ÚV SRC se stevardi zúčastní týdenního výukového programu, který je seznámí se základními otázkami světového ekumenického dění.
 
(Ústřední výbor Světové rady církví se schází každých 18 měsíců, aby monitoroval a  korigoval směr práce SRC.)
 

Pracovní náplň stevardů: administrativa (příjem a třídění pošty, odepisování, dokumentace, tisková kancelář), výpomoc v zasedací místnosti, zvučení, prodej, bohoslužebná výpomoc.

Podmínky pro uchazeče: věk od 18 do 30 let, znalost angličtiny (angličtina je pracovním jazykem programu, proto je vyžadována její dobrá znalost), schopnost týmové spolupráce s lidmi z rozdílných zemí i kultur.

Financování: ubytování a strava během zasedání bude hrazena pořadatelem, SRC dále poskytne malé kapesné, cestovné si hradí účastník sám (možnost požádat pořadatele o příspěvek na dopravu – viz www.ecumenicalyouth.org).

Přihláška: ke stažení na www.ecumenicalyouth.org, vyplněnou přihlášku odešlete tak, aby do 20. září 2007 došla pořadateli (veškeré kontaktní informace naleznete v přihlášce).

Více informací na: www.ecumenicalyouth.org.



Vladimíra Marková publikováno: 06.08.2007 04:30 zobrazeno: 4849x


Pension Betlém        HITS        Ekumenická rada církví        Husitská teologická fakulta        Ekumenická akademie        Hus