WebArchiv - archiv českého webu

Letní křesťanské tábory Domečku

Na letošní léto se všichni moc těšíme. Po mrazivé zimě a rozmarném jaru je příjemné vychutnávat si teplo slunečních paprsků. Pokud nepatříte k těm, kteří si letní dovolenou a dětské tábory plánují při dlouhých zimních večerech, ale spíše se necháváte inspirovat na poslední chvíli, je tento článek právě pro vás.

I v tomto roce Domeček organizuje letní křesťanské tábory, které určitě nadchnou všechny děti. Domeček totiž má v oblasti pořádání letních táborů mnohaleté zkušenosti. Vždy se mu dařilo zaujmout všechny mladé a nabídnout jim neopakovatelné zážitky, na které rádi vzpomínají jak děti, tak i rodiče při prohlížení fotografií.

Tábor vždy vede zkušený vedoucí s mnohaletou praxí, kterému pomáhá tým šikovných spolupracovníků a dobrovolníků se srdcem na správném místě. Část táborů probíhá na táborové základně v Borové, ostatní pak přímo na Domečku v Trhových Svinech (více najdete v nabídce táborů).

Táborová základna se nachází poblíž Borové u Chvalšin na Českokrumlovsku. Díky pomoci nadace „Pomozte dětem" a velmi vstřícnému postoji pana Vlastimila Kamíra (majitele pozemků) se Domečku podařilo vybudovat táborovou základnu přímo uprostřed nádherné přírody v CHKO Blanský les. Tábořišti dominuje dřevěný srub vybavený kuchyní, společenskou místností a podkrovím, kde pracovníci a dobrovolníci nabírají síly do dalšího dne (někteří dávají přednost stanu na louce). Srub je tepelně izolován a je vytápěn kamny na dřevo, což je výhodné zejména v deštivém počasí, kdy se děti mohou ohřát a usušit si vlhké boty a oblečení. Ke srubu náleží i umývárna a pergola sloužící jako venkovní jídelna. Dětí spí ve stanech s podsadou.

A jaké je letošní téma táborů? „Námořníci a trosečníci

Zaujalo to vás a hlavně vaše děti? Neváhejte, v nabídce už zbývá jen jeden poslední volný termín.

Bližší informace najdete na stránkách www.domecek.org nebo na telefonním čísle 386 322 545.

Na viděnou na naší letní plavbě

 

Ludmila Rajnohová - fundraiser
Domeček - středisko pro volný čas a integraci
Diakonie a misie Církve československé husitské
M 777 565 825
www.domecek.org

 



Václav Drašnar publikováno: 25.05.2017 10:50 zobrazeno: 1315x


Pension Betlém        HITS        Ekumenická rada církví        Husitská teologická fakulta        Ekumenická akademie        Hus