WebArchiv - archiv českého webu

Mozaiky - tentokrát s MUDr. Milenou Černou, předsedkyní Výboru dobré vůle – Nadace Olgy Havlové

26.10.2016

Vážení přátelé,

zveme Vás na říjnovou besedu z cyklu  Mozaiky životů. V rámci těchto besed se pravidelně jedenkrát měsíčně setkáváme s osobnostmi působícími ve veřejném životě i s veřejnosti méně známými specialisty z různých oborů lidské činnosti. Naším cílem je představit co nejvíce zajímavých lidí různých profesí, jejichž pracovní a životní zkušenosti nás mohou obohatit a inspirovat. V poklidné a přátelské atmosféře si budeme povídat o tom, co naše hosty vedlo k výběru jejich profese, co s sebou jejich povolání a život přináší a co vše museli během let překonávat.

 

Naše pozvání tentokrát přijala paní

MUDr. Milena Černá, lékařka, předsedkyně Výboru dobré vůle – Nadace Olgy Havlové

 

Paní Milena Černá pracovala do roku 1986 jako lékařka na Dermatovenerologické klinice FVL UK. Patřila mezi blízké přátele Olgy Havlové. V prostředí Charty 77 byla známá jako “lékařka chartistů”. V roce 1989 prodělala velmi závažné onemocnění, dokonce zažila klinickou smrt. Tato zkušenost na hranici života a smrti posunula její vnímání životních hodnot a způsobila, že se rozhodla naplnit svůj život pomocí nejpotřebnějším, úsilím o zlepšení života lidem nemocným, odkázaným na pomoc ostatních nebo těch, kdo se ocitli na sociálním dně. Po Sametové revoluci stála u zrodu Výboru dobré vůle – Nadace Olgy Havlové a po dvacet let zastávala místo ředitelky této nadace, jejímž cílem je podpora neziskových organizací působících ve zdravotní a sociální oblasti. Současně je místopředsedkyní české pobočky Evropské sítě proti chudobě.

 

Datum a čas konání: středa 26. 10. 2016 od 18:30h

Místo konání: Mozaiky Platform Dialog z.s., Žitná 49, Praha 1 (2. patro)

 

Součástí večera bude občerstvení složené ze specialit turecké kuchyně.

 

Počet míst omezen. Pro účast se prosím registrujte na emailu: rsvp@platformdialog.cz

 

Těšíme se na Vás!

 

Salih Yilmaz

 

Mozaiky Platform Dialog z.s.
www.platformdialog.cz

 

Přílohy:

jpgPozvánka



Václav Drašnar publikováno: 12.10.2016 02:36 zobrazeno: 1155x


Pension Betlém        HITS        Ekumenická rada církví        Husitská teologická fakulta        Ekumenická akademie        Hus