WebArchiv - archiv českého webu

Společně zvládneme víc - hospicová konference

22.09.2016

Společně zvládneme víc

Zveme na II. odbornou hospicovou konferenci, kterou pořádá Plzeňská diecéze Církve československé husitské pod záštitou hejtmana Plzeňského kraje Václava Šlajse a rektora Západočeské univerzity Miroslava Holečka. Proběhne v plzeňském hotelu Angelo 22. září od 9 do 16 hodin. Konference je věnována profesionálům v oblasti doprovázení umírajících: pracovníky hospiců, mobilních i stacionárních, lékaře a zdravotní sestry v soukromých ordinacích, klinikách a nemocnicích, pracovníky odborů sociálních a zdravotnických služeb, magistrátů, městských i obecních úřadů, pracovníky v domovech pro seniory a pečovatelských domech, pracovníky nadací podporujících hospicovou péči, pracovníky zdravotních pojišťoven studenty a vyučující lékařských a sociálních oborů… Bližší informace a program na webových stránkách církve a u Mgr. Lenky Hanusové, ředitelky Úřadu Plzeňské diecéze CCSH – email: kancelář@plzenskadiecese-ccsh.cz, tel.: 775 541 400.

Vážení a milí přátelé,

dovolte mi Vás co nejsrdečněji pozvat na druhý ročník hospicové konference, která se i letos bude věnovat ožehavým tématům doprovázení umírajících. Je mi velikou ctí a radostí, že i letos přivítáme na naší konferenci vážené a milé hosty. Pan profesor Pavel Pafko přednese svůj příspěvek na téma eutanázie a hospicové péče. Ekonomka a publicistka Ilona Švihlíková promluví o vnímání naší současné společnosti. Ředitel prachatického hospice Robert Huneš nás zasvětí do významu humoru v hospicové péči. Psycholožka Laura Janáčková nás seznámí s postupy psychoterapeutické podpory umírajících. Ředitelka domácího hospice Ondrášek nás uvede do problematiky doprovázení umírajících dětí a mladistvých. Z uvedené škály témat, kterým se na letošní konferenci chceme věnovat, je patrné, že půjde o zajímavé a poutavé setkání, které nás může v mnohém obohatit. Podtitulem II. Odborné hospicové konferenci v Plzni je „Společně zvládneme víc“. Chceme tím vyjádřit naše přesvědčení, že česká společnost se již nesmí více atomizovat. Věřící i nevěřící lidé musí začít spolupracovat na proměně společnosti v komunitu, která je otevřená, zná své možnosti a limity, je ochotná navzájem se podporovat a začít vnímat, že jeden potřebuje druhého. Že i slabí, nemocní, handicapovaní i další nás mnohému učí a naší povinností je poskytnout jim v této zemi důstojné místo, bezpečí a podporu.

Těším se na setkání s Vámi.

ThDr. Filip Štojdl, biskup plzeňský

Církve československé husitské



Václav Drašnar publikováno: 28.06.2016 10:51 zobrazeno: 1362x


Pension Betlém        HITS        Ekumenická rada církví        Husitská teologická fakulta        Ekumenická akademie        Hus