WebArchiv - archiv českého webu

Průzkum GEKE/CPCE o sociálních otázkách

Členové církví Evropského společenství evangelických církví (GEKE/CPCE) jsou vyzýváni, aby se vyjádřili k palčivým sociálním otázkám současnosti.

GEKE/CPCE vyhlásila před nedávnem nový projekt, jehož úkolem je zjistit, které sociální otázky a problémy považují členové evnagelických církví v Evropě za nejpalčivější. CČSH je členskou círví GEKE/CPCE, proto jsme byli hlavním koordinátorem projektu, bratrem Dietrem Heidtmannem vyzváni, abychom se také zapojili. Dotazník je dostupný bohužel pouze v angličtině.

Dotazovaní jsou žádáni, aby z předložených témat sociální sféry a etiky vybrali to téma, které je podle jejich názoru pro Evropu nejzávažnější. Každý má možnost  se také blíže vyjádřit v prostoru pro komentář. Názory jednotlivců by neměly být formulovány obecně za celou církev. Oficiální církevní stanovisko bude vypracováno skupinou, kterou tímto úkolem pověří ÚR CČSH.

Odpovídat na dotazník můžete ne adrese www.leuenberg.net. Kliknutím na obrázek v levém horním rohu úvodní stránky zobrazíte stránku s dotazníkem a pokyny pro vyplnění.



Kateřina Děkanovská publikováno: 15.05.2008 11:51 zobrazeno: 3966x


Pension Betlém        HITS        Ekumenická rada církví        Husitská teologická fakulta        Ekumenická akademie        Hus