WebArchiv - archiv českého webu

Program divadla MANA na leden 2014

Husův sbor Vršovice, Moskevská 34/967, Praha 10-Vršovice

www.vrsovickedivadlo.cz

Dopravní spojení: tram 4 nebo 22 do zastávky Vršovické náměstí nebo tram24 a 7 do zastávky Bohemians a poté pěšky nahoru na Vršovické náměstí. Vstup do divadla je z druhé strany Husova sboru (naproti Sokolu Vršovice). Rezervace a prodej vstupenek do Divadla MANA na internetu: webticket.cz nebo na e-mailu: rezervace@divadlomana.cz, SMS objednávkou na čísle 731 100 059, rovněž osobně v úředních hodinách farní kanceláře, ulice Moskevská 34. Divadlo je bezbariérově přístupné. Změna program vyhrazena.

 

* 12.1. ne 17.00 - Glorie z Indie, Velký sál

Glorie z Indie je příběh o malé indické dívce, která si i přes svou odlišnost a prvotní nezájem svého okolí získá spousty kamarádů. Jde o napínavý a poučný příběh, plný barev, tance a písní. V podání o. s. FORMELA.

 

* 15.1.st 18.00 - Rok pod nebem, Klub MANA

Rok pod nebem - dětskou poezii Miroslava Matouše představí v komponovaném pořadu veršů a hudby Táňa Fišerová. Úvodní slovo přednese autor veršů - básník a kněz Miroslav Matouš.

 

18. a 19.1. so, ne - Víkendová divadelní dílna pro dospělé, Velký sál

                              - Sebepoznání skrze hlas, tělo, hru, pohyby.

Divadlo je hra. Hra je zrcadlem světa, zrcadlem nás samých... Cesta, skrz kterou se můžeme dostat k sobě... najít a pochopit svůj hlas, tělo, pohyby, uvědomit si, kdo je ve mně, kdo jsem já, kdo je ten druhý, radovat se, poznávat svět a život, nechat se vtáhnout do magie hry, našich smyslů, pohybů, hlasu a nekonečných schopností a možností každého z nás.

2 dny (sobota, neděle) - devět 90minutových bloků práce s vlastním tělem, hlasem a pohybem skrze u nás zatím málo známé Feldenkraisovy metody, improvizací, Dialogického jednání, hereckého pohybového a řečového jednání, divadelní tvorby.

Na závěr workshopu autorská tvorba ve velkém sále divadla

Lektoři: Jakub Troják, Jan Skovajsa, Tereza Skovajsová, Petra Pellarová, Vladimíra Striežencová, Jiří Ondra, Erika Deutsch.

Cena: 2600 Kč/účastníka (cena nezahrnuje občerstvení v průběhu dílny)

Kontakt: erika@cebin.cz

 

Speciální nabídka Vršovického divadla MANA pro členy CČSH 

* 22.1. st 19.00 Ubohý Cyrano, Velký sál

Exkluzivně pro členy Církve československé husitské uvádíme v lednu představení klasické divadelní hry na motivy Edmonda Rostanda Ubohý Cyrano! v úpravě Pavla Kohouta s Davidem Suchařípou v hlavní roli. Hra byla v nedávné době s velikým úspěchem uváděna v nastudování Vladimíra Morávka v Divadle na Vinohradech s Dagmar Havlovou a Martinem Stropnickým v hlavních rolích.

Příběh Cyrana z Bergeracu dojímá diváky po celém světě už více než 100 let. Hru nově nastudoval a režíruje Jurij Galin. Členové CČSH mají vstup volný po předložení platného dokladu o uhrazení církevního příspěvku za rok 2014 v minimální, Církevním zastupitelstvem doporučené výši pro tento rok. K takto získané vstupence zároveň obdrží zdarma ještě jeden lístek pro případný doprovod. Lístky jsou k vyzvednutí v předprodeji divadla, na farním úřadě a také hodinu před začátkem představení v pokladně divadla.   

 

* 23. 1. čt 19.00 Můj romantický příběh I. premiéra, Velký sál

Ve Vršovickém divadle MANA hraje Divadlo pod Palmovkou

Komedie Můj romantický příběh je vtipný, trefný a opravdu ničemu se nevyhýbající příběh jednatřicetiletého Toma a jeho o dva roky starší kolegyně ze zaměstnání Amy, kteří spolu po firemním večírku začnou trochu nečekaně chodit, je vyprávěný nejprve mužem a poté (s náležitě proměněnou optikou) také ženou. Oba pohledy na stejné události se od sebe pochopitelně liší, stejně tak, jako se od sebe odlišují přístupy mužů a žen k lásce a ke vztahům. Společným tématem jsou však v obou případech nedorozumění, citové zážitky z minulosti a neochota či neschopnost být sám sebou. Režie: Tomáš Svoboda. Hrají: Jan Konečný, Lenka Langová, Barbora Valentová, Jan Vlas, Petra Horváthová a Radek Valenta

 

* 24. 1. pá 19.00 Můj romantický příběh II. premiéra, Velký sál

           

* 25. 1. so  Víkendová divadelní dílna pro děti 8-15 let, Velký sál

Pět 90minutových bloků práce s vlastním tělem, hlasem a pohybem skrze u nás zatím málo známé Feldenkraisovy metody, improvizací, herecké pohybové a řečové techniky, divadelní tvorby. Na závěr workshopu autorská tvorba ve velkém sále divadla. Lektoři: Jan Skovajsa, Tereza Skovajsová, Petra Pellarová, Vladimíra Striežencová, Jiří Ondra, Erika Deutsch.

Cena: 1100 Kč/účastníka (cena nezahrnuje občerstvení v průběhu dílny)

Max. počet účastníků: 15, Min. počet účastníků: 11.

Kontakt: erika@cebin.cz

 

* 27. 1. po  11.00 Klára 3847 – Příliš mnoho hvězd, školní představení, Velký sál

Skutečný příběh dívky, vězněné v Osvětimi, jejíž boj o přežití a nezlomná vůle žít, zaujal režiséra Stevena Spielberga tak, že o ní nechal natočit dokument pro americké muzeum holocaustu, uvádí Docela velké divadlo. Titulní roli Kláry Brodyové hraje její vnučka Lenka Lavičková.

 

27. 1. po 19.00 Klára 3847 – Příliš mnoho hvězd, Velký sál

 



Václav Drašnar publikováno: 02.01.2014 04:37 zobrazeno: 2184x


Pension Betlém        HITS        Ekumenická rada církví        Husitská teologická fakulta        Ekumenická akademie        Hus