WebArchiv - archiv českého webu

Pozvánka na slavnostní otevření nového farního sálu v Blansku

20.04.2014

Blanenská náboženská obec tradičně trpí tím, že kromě kostela, sice krásného, opraveného a plně vybaveného, nemá větší místnost k setkávání mimo bohoslužby. Místnost pod kostelem pojme maximálně 15 lidí. Během roků se podařilo celou budovu kostela krásně opravit. Jde o jedinou stavbu svého druhu na Moravě. Kompletně byla vyměněna šindelová krytina i zrestaurované obrazy – ikony uvnitř. Přijďte se k nám podívat!
Díky štědrému dárci panu Karlu Míčkovi se nám v loňském roce podařilo pořídit nejprve dva zvony Cyril a Metoděj. Posléze jsme na kůru postavili nové varhany a koncem roku byl do naší kostelní věže zavěšený třetí zvon Mistr Jan Hus.
Po léta nám se získáváním financí na opravy kostela pomáhal současný blanenský místostarosta pan Ing. Jiří Crha. Podařilo se mu pro naši farnost zajistit dotaci, my doložili náš díl a na Slavnost Ježíše Krista Krále proběhlo žehnání nového stolu Páně, křtitelnice i „oltářního“ kříže. Pan místostarosta na této slavnosti slíbil, že nám pomůže opět. Slovo, jako vždy, dodržel. Podařilo se mu nám pomoci se získáním další dotace. Rozhodli jsme se postavit na zahradě u kostela farní sál pro čtyřicet lidí, kuchyňku, sociální zařízení, venkovní posezení a provést rozsáhlé terénní úpravy. Od začátku ledna do konce března 2014 probíhala jednání s památkáři, stavebním úřadem, projektantem Ing. Ondřejem Čumou, sousedy atd. Projekt je dokončený a běží jednání o stavební povolení. „Základní kámen“ farního sálu požehná na velikonoční neděli 20. 4. v 9 hodin náš brněnský biskup bratr Juraj J. Dovala.Srdečně Vás na slavnost zveme. Naše pozvání přijal i pan místostarosta města Blanska Ing. Bc. Jiří Crha.                        Rada starších v Blansku.

 



Václav Drašnar publikováno: 01.04.2014 10:03 zobrazeno: 2099x


Pension Betlém        HITS        Ekumenická rada církví        Husitská teologická fakulta        Ekumenická akademie        Hus