WebArchiv - archiv českého webu

Sociální služby a chráněné dílny Nazaret Borovany

Sociální služby a chráněné dílny Nazaret Borovany

V Nazaretu poskytujeme sociální služby lidem s tělesným, zdravotním a kombinovaným postižením v denním centru a v sociálně terapeutické dílně. Služby denního centra zahrnují ergoterapii (procvičování a zlepšování motoriky pomocí různých rukodělných činností), pomoc při sebeobsluze a vedení k co největší samostatnosti při sebeobsluze. Další činnosti zahrnují přípravu jednoduchých jídel nebo pomoc při balení některých výrobků našich chráněných dílen.

V sociálně terapeutické dílně pomáháme klientům osvojit si pracovní návyky a postupy při výrobě užitné i dekorativní keramiky, podporujeme jejich samostatnost.

V poslední době se více zaměřujeme na zdravější životní styl našich klientů a mimo jiné pravidelně jednou týdně jezdíme do tělocvičny 1. centra pro zdravotně postižené v Č. Budějovicích, kde se klienti věnují pod odborným dozorem cvičení a posilování. Cílem této aktivity je kromě zprostředkování radosti z pohybu také zlepšení jejich celkové fyzické kondice.

Pokud je ve Vašem okolí někdo, kdo by chtěl využít služby denního centra nebo sociálně terapeutické dílny, kontaktujte nás na čísle 736 711 253 nebo 603 175 004 a přijďte se k nám podívat.

 

 

Nazaretský taneční a divadelní soubor Kukačky nacvičil nové vystoupení, které mělo premiéru na plese Domečku v Trhových Svinech. Členy souboru jsou klienti a zaměstnanci Nazaretu a řada dobrovolníků. Plánujeme představení například v domech s pečovatelkou službou v okolí. V případě zájmu o vystoupení u Vás prosíme kontaktujte p. Kabeláčovou na čísle 776733437.

(foto)

 

V chráněných dílnách pro Vás vyrábíme užitkovou keramiku a textilní výrobky, které jsou v prodeji přímo v obchůdku v Nazaretu v Borovanech nebo v našem obchodě v Trhových Svinech, ulice Nové město 186, nakupovat můžete také přes portál Fler.cz

Před Velikonočními svátky si v Nazaretu v Borovanech můžete pořídit originální květináč s osením.

(foto) 

 

Přílohy:

jpgFoto Kukačky jpgFoto: jarní květináč s osením



Václav Drašnar publikováno: 12.02.2016 02:06 zobrazeno: 2465x


Pension Betlém        HITS        Ekumenická rada církví        Husitská teologická fakulta        Ekumenická akademie        Hus