WebArchiv - archiv českého webu

Žádost o pomoc pro Nepál

 

Diakonie a misie Církve československé husitské

společně s patriarchou a biskupským sborem CČSH

vás žádají o pomoc obětem ničivého zemětřesení v Nepálu.

 

Nejničivější zemětřesení v Nepálu za posledních 80 let dosáhlo síly 7,8 stupně a epicentrum mělo v centrální části země. Silné otřesy si zatím vyžádaly více než tři tisíce mrtvých a tisíce zraněných, zcela zničily stovky domů. Záchranáři se ale zatím nedostali na nejpostiženější místa a nepálské úřady tvrdí, že pod troskami je uvězněno daleko více obětí.

 

 

Celosvětově působící humanitární organizace vyhlašují sbírky na pomoc lidem v postižené oblasti. Jednou z nich je i „Člověk v tísni“, který se ve spolupráci s partnerskými organizacemi Welthungerhilfe a Concern Worldwide z platformy Alliance2015  zaměřuje na pomoc v  oblast Gorka v epicentru zemětřesení.

 

I my hluboce soucítíme se všemi, které postihla tato živelná katastrofa. V modlitbách myslíme na všechny, kteří jsou postiženi touto událostí. Husitská diakonie nemá v současné době dostatečné kapacity k zajištění přímé pomoci a proto se na vás obracíme s prosbou, aby jste svou finanční pomoc směřovali prostřednictvím sbírky organizace Člověk v tísni SOS NEPÁL 54333345/0300 nebo dalších humanitárních organizací a předem vám děkujeme za vaší pomoc těm, kteří se ocitli v nouzi.

 

 

V případě dalších dotazů se na nás můžete kdykoliv obrátit.

 

Mgr Hedvika Zimmermannová – ředitelka husitské diakonie

(tel: 723 255 696, hedvika.zimmermannova@ccsh.cz, hedvika.z@eurnet.cz, )

Plakát v příloze. 

 

 

Přílohy:

docPlakát



Václav Drašnar publikováno: 28.04.2015 10:45 zobrazeno: 2665x


Pension Betlém        HITS        Ekumenická rada církví        Husitská teologická fakulta        Ekumenická akademie        Hus