WebArchiv - archiv českého webu

Pozvánka na konferenci nadace Forum 2000

Praha 13.10.2008 Nadace Forum 2000, ačkoliv je českého původu, je dobře známé po celém světě a to ne jen osobou Václava Havla, ale zejména svou činností v oblasti lidské společnosti, globalizace, náboženství či ekonomiky.

Ve dnech 13.-14. října 2008 se uskuteční další ročník konference nadace Forum 2000, které pro letošek nese název: Otevřenost a fundamentalismus v 21. století. Tentokrát v prostorách Paláce Žofín.

Mimo jiné se bude konference zabývat tématy víry a fanatismu, vzestupu nových ekonmických mocností a jejich dopad na západní ekonomiku, modernity a demokracie, otázkami moci a bezmoci, plurality kultur a konfliktů, ale také mezináboženského dialogu a extremismu.

Mezi mnoha svělými vědci a veřejnými činiteli se objeví mmj. Michail Kasjanov, Peter. L. Berger, Garry Kasparov, Jan Švejnar, Paulo Coelho či host velmi vzácný, tibetský Dalajlama, který na konferenci nebude poprvé.

Potřebné informace a program naleznete na www.forum2000.cz

Přílohy:

jpgPlakát konference



Kateřina Děkanovská publikováno: 11.09.2008 01:13 zobrazeno: 4317x


Pension Betlém        HITS        Ekumenická rada církví        Husitská teologická fakulta        Ekumenická akademie        Hus