WebArchiv - archiv českého webu

Modlitba s poděkováním za Církev a se vzpomínkou na patriarchy

13.06.2016

Věčný Bože, milující nás v Ježíši Kristu a blízký nám v Duchu svatém!

Tobě děkujeme za Církev československou husitskou – součást tvého lidu víry. Je dílem tvé milosti, nástrojem k šíření Kristova evangelia a místem utváření Božího království a zápasu o jeho nepomíjející hodnoty.

Děkujeme ti za ty, kteří konali službu patriarchy v časech svobody i nesvobody. Myslíme na v Pánu zesnulé bratry: Karla Farského, Gustava Adolfa Procházku, Františka Kováře, Miroslava Nováka a Vratislava Štěpánka. Děkujeme ti za to, čím z tvých darů obohacovali a obohacují život naší církve.

Děkujeme ti za mnohé obětavé sestry a bratry, duchovní i laiky, kteří podporovali a podporují dílo církve. Bože, ty jsi naši církev vedl světlem svého svatého Ducha, doprovázel ji v Kristově lásce a podpíral svou milostí v časech lidského nadšení i jeho ochabnutí, v čase radosti i obav, úzkosti a strachu, v čase nových nadějí i nezájmu a lhostejnosti.

Děkujeme ti za to, že jsi byl s našimi otci, že jsi byl s námi, že jsi s námi, a jak věříme a doufáme, budeš s námi i v budoucnosti. Ať tvé slovo nám ukazuje směr cesty k tvému království a dokážeme tvé slovo slyšet, zachovávat a věrohodněji je druhým hlásat, ať přicházíme vhod či nevhod. K tomu nám dopomáhej svou milostí a provázej svým požehnáním skrze Ježíše Krista, Pána církve i Pána našich životů. Amen.

Červen  L. P. 2016  

Tomáš Butta                                                                                



Tomáš Butta, patriarcha

Oldřich Nováček publikováno: 04.07.2016 05:30 zobrazeno: 1408x


Pension Betlém        HITS        Ekumenická rada církví        Husitská teologická fakulta        Ekumenická akademie        Hus