WebArchiv - archiv českého webu

Program divadla Mana na říjen

Program říjen 2015 - Divadlo MANA

(plakát najdte v příloze)

Husův sbor Vršovice, Moskevská 34/967, Praha 10 - Vršovice

www.vrsovickedivadlo.cz

 

Dopravní spojení: tram 4 nebo 22 do zastávky Vršovické náměstí nebo tram 24 a 7

do zastávky Bohemians a poté pěšky nahoru na Vršovické náměstí.

Vstup do divadla z rohu ulic Moskevská a Na Kovárně.

Rezervace a prodej vstupenek do Divadla MANA na internetu: webticket.cz nebo

na e-mailu: produkce@vrsovickedivadlo.cz, SMS objednávkou na čísle 731 100 059,

rovněž osobně v úředních hodinách farní kanceláře, ulice Moskevská 34.

Divadlo je bezbariérově přístupné.           Změna program vyhrazena.

 

 

Čtvrtek 1. 10. 2015 – 19.30  - VIOLONCELLO V RŮZNÝCH STYLECH              velký sál

vstupné 150,-

Koncert k vydání nového CD Jana Skleničky - Violoncello v různých stylech - rock, blues, klasika aj.

Hosté: multiinstrumentalista Jiří Jelínek, operní zpěvačka Michaela Kapustová (sólistka Národního divadla), herečka Ivana Jirešová a další.

 

Neděle 4. 10. 2015 – 17. 00 - TŘI VETERÁNI premiéra -
pohádka s hudbou o šesti obrazech                                                                             velký sál

vstupné 200,-/100,-

Fimfárum. Úžasná knížka pohádek Jana Wericha. Patrně nejznámější je příběh tří vysloužilých vojáků, kteří se toulají světem. Pomocí tří kouzelných darů (harmoničky, klobouku a měšce), které dostali od hodných skřítků, napraví hamižnou princeznu a sami zjistí v čem je vlastně to pravé lidské štěstí. 

 

 

Čtvrtek – 8. 10. 2015 – 19.30 – KYTAROVÝ KOMORNÍ VEČER JANA IRVINGA a jeho hostů                                                                                                                                          velký sá

vstupné 250,-/100,-

Ve spolupráci s LA BOEMA, z.s. jsme připravili nový hudební cyklus s těmito hosty:

8. října - Milan Zelenka (kytara)

12.listopadu - Pavel Steidl (kytara)

10. prosince - Jan Thuri (hoboj)

Jan Irving, kytara

Interpretační umění Jana Irvinga je ceněno odbornou kritikou i publikem. Jeho hra se vyznačuje suverénní technikou, smyslem pro kantilénu, harmonii a vytříbeným hudebním výrazem. Je uznávaným propagátorem klasické hudby a svého nástroje na koncertních podiích, školách, seminářích/kurzech i v mediích.

 

Prof. Milan Zelenka

Jeho mimořádně široký repertoár zahrnuje všechna slohová období. Významným charakteristickým rysem uměleckého profilu Milana Zelenky je hluboký zájem o soudobou hudbu. V posledních letech se intenzivně věnuje komponování vlastních skladeb. Je častým hostem nahrávacích studií nejen u nás, ale i v zahraničí.

 

Pátek 9. 10. 2015 – 19.30 - C. Goldoni: SLUHA DVOU PÁNŮ                   velký sál

vstupné předprodej 120,-/na místě 150,-

Studentské divadlo Praha při Gymnáziu Přípotoční uvádí komedii plnou zvratů, omylů a nečekaných proměn, u které se zaručeně každý pobaví.

Hrají: Martin Charvát, Tomáš Svoboda, Jirka Andrle, Majda Pánková, Tereza Šollová, Tomáš Tyc, Silvie Konečná, Antonín Chadima, Vašek Kočka – Amort.

 

Sobota 10. 10. 2015 – 17.00 – TŘI VETERÁNI
pohádka s hudbou o šesti obrazech                                                                             velký sál

vstupné 200,-/100,-

Fimfárum. Úžasná knížka pohádek pana Jana Wericha. Patrně nejznámější je příběh tří vysloužilých vojáků, kteří se toulají světem. Pomocí tří kouzelných darů (harmoničky, klobouku a měšce), které dostali od hodných skřítků, napraví hamižnou princeznu a sami zjistí v čem je vlastně to pravé lidské štěstí. 

 

Středa 14. 10. 2015 – 19.30 - Komponovaný večer AERO A ELA SLAVÍKOVÁ                                                                                                                                                         velký sál

vstupné 100,- + dobrovolný příspěvek na opravu opony

Karel Jičínský z Aero Car Clubu Praha vzpomíná na závodnici Elu Slavíkovou a dobové události kolem Aerovek. Duchovní úvaha David Frýdl – farář v Husově sboru ve Vršovicích. Výtěžek pořadu bude věnován na uhrazení nákladů na restaurování originální protipožární opony se zachovalou reklamou na vůz Aero.

 

Čtvrtek 15. 10. 2015 – 19.30 - J. K. Tyl, JAN HUS                                                    velký sál

vstupné 150,-

Nastudování a uvedení klasického dramatu Jan Hus od Josefa Kajetána Tyla v režii Bohumila Gondíka. Představení je provedeno uvedeno souborem herců ochotnických divadel Sokolu Praha (Divadlo pod Petřínem) a Bozděch Vršovice.

Josef Kajetán Tyl (1808-1856)

Klasické Tylovo divadelní drama, které je autorovou dobovou variací na téma svobody a demokracie. Hra byla poprvé uvedena v Praze ve Stavovském divadle v revolučním roce 1848, následně byla v době Bachova absolutismu zakázána.

 

Neděle – 18. 10. 2015 – 17.00 – ZVÍŘECÍ DOBRODRUŽSTVÍ                              velký sál

vstupné 80,-

Pohádka o jednom dobrodružném výletu lesních zvířátek do města. Pohádka, ve které se děti blíže seznámí s obyvateli lesa a jejich životem v něm.

Hrají: Hana Baroňová a Alexandra Ptáčková

Námět, text a režie: Alexandra Ptáčková a Hana Baroňová

 

Pondělí – 19. 10. 2015 – 10.30 –  Z DENÍKU HRABĚNKY M.                                velký sál

vstupné 100,-

Příběh japonské dívky Micuko Aojamy (1874-1941), která se po sňatku s rakouským diplomatem Heinrichem Coudenhove-Kalergim stala hraběnkou na českém panství. Na základě osobních vzpomínek, které  Micuko diktovala své dceři Olze, zpracovala japonská autorka Jasuko Omači životní osudy této pozoruhodné ženy do divadelní podoby. V příběhu plném životních zvratů líčí lásku Micuko k milovanému manželovi, žal z jeho předčasné ztráty, komplikovaný vztah k dětem, rozporuplný vztah k evropské společnosti po 1. světové válce a věčnou touhu po rodné zemi, do níž se Micuko, na rozdíl od řady svých krajanek, již nikdy nevrátila.

 

Hraje: Zora Jandová

Hlas Richarda ze záznamu: Jiří Dvořák

Režie: Olga Strusková

Uvádí:Muzika Judaika, z.s.

 

Pátek 23. 10. - 19.30 - NÁVRAT MLADÉHO PRINCE -  premiéra                         velký sál


vstupné 150,-/100,-

Divadelní představení, vytvořené na základě stejnojmenné knižní předlohy argentinského spisovatele Alejandra Guillerma Roemmerse, která je inspirována dílem slavnějšího Antoine de Saint-Exupéryho a volně na něj navazuje. Stejně jako malý princ
i Roemmersův mladý princ přichází na Zemi, aby zde postupně objevoval hodnoty, které jsou základem civilizovaného lidského společenství, tj. lásku, přátelství, vztah k lidem, rodině a přírodě.

 

Hrají: Jan Potměšil, Jiří Roskot a mladí lidé s Downovým syndromem, režie Olga Strusková.

 

Pondělí 26. 10. 2015 – 19.30 – "VRŠOVICE JSOU ZLATÝ" řek´tatínek             velký sál

vstupné 150,-

Původní dramatizace autentických vzpomínek na dětství a mládí ve Vršovicích. Zdenda Kos jedinečným jazykem a pohledem malého chlapce vyrůstajícího na sklonku Protektorátu v pražských Vršovicích popisuje středobody svého životního vesmíru: maminku, tatínka, bráchu Karla, sousedku Mlíkovou, školnici Štěrbovou a mnoho dalších figurek z panoptika doby, kterou dávno odvál čas.
Hrají: Jiří Lábus, Luděk Nešleha

Hudba: Miloš Orson Štědroň

Režie: Elena Strupková

 

Úterý 27. 10.2015 – 19.30 – STOPY V ROSE -                                                          malý sál

vstupné dobrovolné

Večer poezie a hudby u příležitosti vydání nové básnické sbírky Miroslava Matouše a jeho 94. narozenin.

 

O autorovi: 
Miroslav Matouš je znám jako autor citlivých básní a meditací a překladatel Angela Silesia. Studoval na Filosofické fakultě University Karlovy filosofii, češtinu a srovnávací vědu náboženskou. V roce 1949 se stal učitelem náboženství. Počínaje rokem 1953 byl kazatelem Církve československé husitské. V náboženské obci husitské církve v Praze na Žižkově byl vysvěcen na kněze a stal se zde farářem. V prosinci 1958 přišel o státní souhlas pro výkon duchovenské služby a musel nastoupit do dělnických profesí. V roce 1990 byl Miroslav Matouš rehabilitován v Církvi československé husitské a podílí se na jejím poslání.

Přílohy:

pdfPlakát



Václav Drašnar publikováno: 30.09.2015 05:21 zobrazeno: 1480x


Pension Betlém        HITS        Ekumenická rada církví        Husitská teologická fakulta        Ekumenická akademie        Hus