WebArchiv - archiv českého webu

Pozvánka na pouť na Sázavě 2016

Zúčastněte se letošní Pouti na Sázavě v sobotu 25. 6. 2016!

Letošní Pouť na Sázavě je věnována 600. výročí Jeronýma Pražského a 700. výročí Karla IV. a doprovází ji biblické motto: Moudrost má větší cenu než perly!

Celodenní program bude v 10.00 tradičně zahájen ve Sboru CČSH opata Prokopa na Sázavě, odkud půjdeme krátkou společnou poutí do Sázavského kláštera, kde začne pod širým nebem v 11.00 h. bohoslužba s přijímáním Večeře Páně vedená patriarchou a biskupy CČSH za účasti ekumenických hostů. Po stravě duchovní přijde i společná strava materiální, kde chléb a víno doplní to, co poutníci s sebou přivezou a dají na společný stůl. (Komu to nebude stačit, může se občerstvit i u stánků našich milých právě v církvi pokřtěných Pepy a Lenky :-) a druhého Pepy s jeho rodinou, kteří budou zajišťovat celodenní občerstvení.)

Po celé dopoledne budou moci děti malovat obrázky na témata, která se k oběma výše zmíněným výročím váží a poutníci je budou moci během oběda hodnotit barevnými kolíčky.

Vyhodnocení výtvarné dětské soutěže letos plánujeme dříve, společně s vyhodnocením soutěže náboženských obcí, aby si děti mohly odnést ceny osobně.

Novinkou letošního ročníku je připravovaná soutěž pro náboženské obce! (Informace zveřejníme záhy.)

Odpoledne Vás na Pouti na Sázavě čeká pestrý hudební, divadelní a taneční program: vystoupí duo Jitka Malczyk a Vojtěch Jindra v nezvyklém spojení houslí a kytary v rytmech irské hudby ve vlastních improvizacích. Těšit se můžete též z naší provenience na taneční program dětí z nízkoprahového klubu Husita a na Berušku band. Divadelní interaktivní hru nejen pro děti přijede sehrát Víťa Marčík jnr. Jméno interpreta odpoledního koncertu na velkém pódiu Severní zahrady brzy zveřejníme. ? )

Připraven bude opět i zážitkový a současně edukační program pro děti formou her a mnohého dalšího na stanovištích pod barevnými slunečníky, při němž si děti hravou formou osvojí významné momenty z života a díla Karla IV. a Jeronýma Pražského.

Koupí výrobků z dílny Nazaret a Domeček podpoříte diakonickou práci, možnost nákupu kávy a dalších produktů fair trade podpoříte spravedlivý obchod.

Po celý den máte možnost se vydat též na komentovanou prohlídku Sázavského kláštera.

Závěr pouti se uskuteční tradičně při společné modlitbě v kryptě klášterního kostela sv. Prokopa.

Pouť včetně všech programů je pro poutníky zdarma.

Atmosféra a prostředí areálu Sázavského kláštera je velice pěkné. Pouť můžete pojmout i jako rodinný výlet. Pozvěte na Pouť na Sázavě i své přátele! :-)

 

Celý program naleznete v přiloženém souboru.

Přílohy:

docPozvánka na pouť na Sázavě 2016



Administrátor publikováno: 11.03.2016 03:57 zobrazeno: 2159x


Pension Betlém        HITS        Ekumenická rada církví        Husitská teologická fakulta        Ekumenická akademie        Hus