WebArchiv - archiv českého webu

Husovy stopy

Husovy stopy

Spolek České studny si klade za cíl obnovit duchovní dědictví našeho národa. Angažuje se spolu s Nadací Etické dílny a Křesťanskou akademií mladých i v letošním husovském roce především ve čtyřech projektech:

1. Kniha citátů Jana Husa – výběr z Husova díla, převedený do současné češtiny.

2. Husovy stopy – kampaň pro školy a obchodní domy, která nabízí velké nalepovací plochy s motivem letící husy a dvanácti husích stop s dvanácti hodnotami Jana Husa. Jedná se o tyto hodnoty: víra, pravda, čistota, svoboda, důstojnost, odvaha, úcta, pokora, odpuštění, radost, láska, věčnost.

3. Interaktivní dílna „Hus, jak ho neznáte“ a „Tajemství husích stop“ – vzdělávací materiál pro učitele a lektory, kteří s ním projdou Husův život netradičním způsobem a půjdou nejen k vnějším, obecně známým historickým faktům, ale k samotné podstatě Husova odkazu.

4. „Živý Hus“ – slavnost ve Valdštejnské zahradě o odkazu Jana Husa. připomene klíčové myšlenky Jana Husa zábavnou formou divadelního vystoupení. Jan Hus oživne a přenese se přes šest století až k nám a předá nám stejné poselství, které kázal ve své době svým posluchačům v Betlémské kapli. Součástí slavností bude vystoupení symfonického orchestru, jenž zahraje několik hudebních děl, složených k poctě Jana Husa. Na závěr zazní originální písně Jana Husa.

Projekt potřebuje modlitby, finanční podporu i jinou pomoc. Více informací najdete na:

www.husovystopy.cz, www.ceskestudny.cz



Václav Drašnar publikováno: 15.04.2015 02:22 zobrazeno: 1983x


Pension Betlém        HITS        Ekumenická rada církví        Husitská teologická fakulta        Ekumenická akademie        Hus