WebArchiv - archiv českého webu

Výzva Husitské diakonie - pomoc Ukrajině

28.02.2022

Vážené sestry a bratři,

chtěla bych vám tímto poděkovat za vyjádření solidarity s lidmi na Ukrajině. Na transparentním účtu Husitské diakonie je v tuto chvíli přes 300 tisíc korun a další finanční prostředky přicházejí. Válka nedaleko našich hranic se nás hluboce lidsky dotýká. Lidé na Ukrajině potřebují naši podporu a pomoc a to nejen finanční.

Proto chceme také nabídnout ubytování pro uprchlíky. Prosím, abyste mi posílali za náboženské obce a případně i jednotlivé členy církve nabídku volných prostor, které by se daly využít k ubytování lidí prchajících z Ukrajiny. Vím, že někteří z vás už přes Správu uprchlických zařízení ministerstva vnitra (SUZ MV) nebo dokonce napřímo uprchlíky ubytovalo. Prosím ale i vás, abyste mi dali vědět a vše se přehledně na jednom místě – v Husitské diakonii – centrálně evidovalo. Na pomoc uprchlíkům patrně stát uvolní nějaké dotace a zároveň lze takto využít i část peněz z veřejné sbírky.

Velký zájem je o ubytování hromadného typu (obracejí se na nás např. kvůli evakuovaným dětským domovům atd.) a velmi tedy tímto apeluji na využití ubytovacích a rekreačních zařízení církve.

Prosím, posílejte mi nabídku počtu ubytovacích míst - adresu a kontakt. Vše bychom dali do seznamu a zaslali na SUZ MV.

Pokud máte zájem zapojit se ještě i jinak, např. pomoci s dopravou uprchlíků atd., dejte nám prosím také vědět. O víkendu sice bylo více lidí připravených odvážet uprchlíky než samotných uprchlíků, situace se ale bude měnit každý den.

 

Ještě jednou vám děkuji a přeji vše dobré

ThDr. Kateřina Klasnová

ředitelka Husitské diakonie

tel.: 00420 724 815 124

e-mail: katerina.klasnova@ccsh.cz

www.husitskadiakonie.cz

 

 

Přílohy:

pdfVýzva HD - pomoc Ukrajině



Kateřina Klasnová

Jana Krajčiříková publikováno: 01.03.2022 10:32 zobrazeno: 504x


Pension Betlém        HITS        Ekumenická rada církví        Husitská teologická fakulta        Ekumenická akademie        Hus