WebArchiv - archiv českého webu

Modlitba při otevření divadla Mana - květen 2014

Bože, vyjadřujeme ti vděčnost a radostný dík za to, že generace před námi zde zbudovaly Husův sbor, jehož součástí je tento divadelní prostor. Děkujeme ti, že toto divadlo bylo úsilím mnohých obnoveno a opět může sloužit svému původnímu záměru. Prosíme tě o tvé požehnání při jeho znovuotevření. Vždyť divadlo je obrazem světa, který je objímán tvou věčnou láskou v Ježíši Kristu.

Děkujeme ti za dar dramatického umění. S respektem myslíme na význačné herecké osobnosti, které tomuto povolání věnovaly svůj život, ale i na ty, kteří ve svém volném čase – pro radost svou i radost druhých – se tomuto umění věnovali a věnují. Vždyť dramatické umění odráží naše lidské životní příběhy v jejich složitosti i kráse, bolesti i radosti.

Bože, žehnej lidské tvořivosti a umělecké činorodosti. Dávej nám schopnost rozpoznávat a uměleckou tvorbou šířit hodnoty, které mají trvalý charakter a které odkazují k tobě.

Bože, prostupuj tato místa svým Duchem života. Učiň je prostorem pro vzájemná setkávání a umělecké obohacení. Nepřestávej nás sytit svým duchovním pokrmem - manou a zůstávej s námi svým požehnáním. Amen. 



Tomáš Butta, patriarcha

Marie Trtíková publikováno: 02.06.2014 01:46 zobrazeno: 2195x


Pension Betlém        HITS        Ekumenická rada církví        Husitská teologická fakulta        Ekumenická akademie        Hus