WebArchiv - archiv českého webu

Světový týden míru v Palestině a Izraeli 2018

16.09.2018


Během týdne od 16. do 23. září 1918,  jehož součástí je také Mezinárodní den modlitby za mír 21. září, jsou církevní organizace, společenství a lidé víry zváni k tomu, aby společně přinesli svědectví svou účastí na bohoslužbách, vzdělávacích a jiných akcích podporujících mír a spravedlnost pro Izraelce a Palestince.

Světová rada církví zve členské církve, náboženské komunity a občanské organizace po celém světě, aby se připojily k týdnu modliteb za spravedlivý mír pro všechny v Palestině a Izraeli.

Církve i jednotlivci po celém světě, kteří sdílejí víru ve spravedlnost, se mají během tohoto týdne sjednotit a společně podniknout mírové kroky, aby tak dali vzniknout veřejnému kolektivnímu svědectví na mezinárodní úrovni.

Zájemci se mohou též zúčastnit celosvětové konvokace – svolání k modlitbám, chvalám a uctívání, k duchovnímu boji za národy a národ Izraele, která se koná v Jeruzalémě ve dnech 9. – 23. 9. 2018 a bude součástí oslav 70. výročí vzniku státu Izrael.

Připravila Kateřina Vítková



Jan Zítka publikováno: 11.09.2018 11:17 zobrazeno: 629x


Pension Betlém        HITS        Ekumenická rada církví        Husitská teologická fakulta        Ekumenická akademie        Hus