WebArchiv - archiv českého webu

Pozvánka na "Kurz pro animátory"

V pátek 22. listopadu začal první seminář Kurzu pro animátory Brněnské diecéze CČSH. Konal se v Prostějově na faře CČSH. Nápad předat své zkušenosti z dlouholeté praxe s dětmi a mládeží ostatním zájemcům, přišel „z čistého nebe“ na konci léta. Dali jsme „hlavy dohromady“ a cyklus seminářů byl na světě. Určili jsme si jediný úkol: navázat kontakty. Diecézní duchovní péče s animátory samotnými, animátoři sami mezi sebou a animátoři se svými duchovními v domovské farnosti. K tomu je jistě potřeba nadšení, ale to samo o sobě nestačí. A tak jsme se pustili do nelehkého úkolu – předat odborné znalosti a praktické zkušenosti z této práce těm, kteří přijeli. Zájem projevili i přátelé z nedalekého Přerova, tedy již z Diecéze olomoucké, a o to víc nás to potěšilo. A tak se na první víkendový seminář tohoto kurzu dostavilo šest zájemců. Tématem tohoto prvního setkání byla HRA. Střídaly se praktické ukázky různých druhů a typů her s teorií. Druhý den jsme pokračovali v tématu a prohloubili jsme je o praktické ukázky úprav her pro různé věkové kategorie. Následovala první část - o motivaci - a pak první část přednášky o první pomoci a bezpečnosti dětí. V pátečním večeru jsme se zúčastnili premiéry studentského filmu Pan Enky a sobotní večer byl  závěrem tohoto prvního semináře soutěží v deskových hrách.

Dlouhodobé cíle kurzu jsou: 

1. Zaangažovat mladé lidi od 15 let do života náboženských obcí a zároveň hravou formou umožnit zájemcům získat důležité informace pro práci s dětmi a mládeží.

2. Postupně v diecézi vytvořit kompaktní skupinu alespoň pěti mladých lidí, kteří budou postupně schopni spolupracovat na diecézních akcích, pomáhat při organizování a vedení farních setkání a táborů.

A tak se s vámi ostatními, kterým to nevyšlo nyní, můžeme vidět na druhém setkání, které bude 21. a 22. února 2014 opět v Prostějově.

Krásné Vánoce se slovy „kdo si hraje, nezlobí“, přeje tým „Vápenná“, Ivana Krejčí

Přílohy:

jpgKurz animátorů



Václav Drašnar publikováno: 29.11.2013 10:40 zobrazeno: 2462x


Pension Betlém        HITS        Ekumenická rada církví        Husitská teologická fakulta        Ekumenická akademie        Hus