WebArchiv - archiv českého webu

Modlitba při bohoslužbě k výročí znovuotevření kostela sv. Václava Na Zderaze

Bože, děkujeme ti za tento kostel, který je označen jménem tvého svědka českého knížete Václava. Děkujeme ti za všechny, kteří jej během staletí budovali, obnovovali a obohacovali uměleckými díly. Děkujeme ti za všechny, kteří ke tvé poctě zde slavili bohoslužbu, hlásali evangelium a konali pastorační péči. Dej, aby byl i nadále pro mnohé duchovním domovem. K tobě voláme: Kyrie eleison.

Prosíme za ty, kteří zde tvořili, tvoří a budou tvořit společenství Kristova lidu, aby je provázela tvá přízeň, pomoc a požehnání. K tobě voláme: Kyrie eleison.

Prosíme za českou zemi a její obyvatele. Prosíme za spravedlnost a pokoj ve světě, za úctu mezi lidmi. K tobě voláme: Kyrie eleison.

Myslíme na příklad knížete Václava, který se staral o trpící, strádající a lidi v trápení a nouzi. Prosíme, aby všichni, kteří prožívají životní zkoušky a podléhají beznaději mohli zakusit světlo tvé lásky. K tobě voláme: Kyrie eleison.

Náš Bože, věčný milující Otče, tobě odevzdáváme všechny své vyslovené i nevyslovené modlitby a prosby a takto s vírou a důvěrou k tobě voláme: Kyrie eleison.


Září L.P. 2019




Tomáš Butta, patriarcha

Marie Jandová publikováno: 07.11.2019 01:02 zobrazeno: 1156x


Pension Betlém        HITS        Ekumenická rada církví        Husitská teologická fakulta        Ekumenická akademie        Hus