WebArchiv - archiv českého webu

Varhanický kurz

Litomyšl

Letošní 14. kurz varhaníků a zpěváků se uskuteční v Litomyšli ve dnech 10. - 18.srpna.

Sraz účastníků bude na naší faře na Toulovcově náměstí v pátek 10. srpna do 17 h. Pak bude následovat ubytování, večeře, společný seznamovací večer se zpěvem. Následující den v sobotu je v plánu poznávací zájezd za krásami, pamětihodnostmi a také historickými varhanami. V neděli oslavíme den Páně s místní obcí, pak si projdeme město, seznámíme se s místními varhanami, na nichž budeme v dalších dnech cvičit. Čekají nás ranní a večerní zamyšlení br. Josefa Špaka, při nichž se varhaníci střídají v doprovodu písní. Od pondělí do pátku dopoledne budeme hrát na varhany, po krátkém poledním odpočinku nás čekají přednášky, společný nácvik sborových písní. Vyvrcholením našeho snažení bude závěrečný koncert účastníků varhanického kurzu, který se uskuteční v pátek 17. srpna v 19 h v prostředí proboštského chrámu Nalezení sv. Kříže v Litomyšli. Sobotní songová bohoslužba a oběd dne 18. srpna ukončí další běh varhanického kurzu.

Vedoucím kurzu je Zdeněk Kovalčík, spirituálem br. Josef Špak. Kurz se koná pod záštitou královéhradecké diecéze a jejího biskupa br. Štěpána Kláska a je otevřen zájemcům z celé církve.

 

Kurzovné činí 2 500,- Kč - v ceně je zahrnuto ubytování, 3x denně stravování, zájezd, platí se při příjezdu.

Na kurz je potřeba vzít si s sebou noty - liturgii, Zpěvník, hudební nástroje (flétna, housle apod.), své notoviny pro nástroj, skladby pro zpěv - protože na kurzu konáme burzu notovin.

Přihlášky zasílejte do 15. června na adresu:

Farní úřad CČSH, Raisova 806, 547 01 Náchod

nebo na mailovou adresu: noccsh.kov@seznam.cz



Helena Bastlová publikováno: 02.05.2007 12:53 zobrazeno: 5193x


Pension Betlém        HITS        Ekumenická rada církví        Husitská teologická fakulta        Ekumenická akademie        Hus