WebArchiv - archiv českého webu

Evropské setkání mladých Taizé se blíží

Milé sestry a milí bratři,

jistě jste již slyšeli o Evropském setkání mladých Taizé, pouti důvěry, která se koná od 29. 12. 2014 – 2. 1. 2015 v Praze. Mnozí z vás zajisté tuto akci zažili již před dvaceti lety, ale také tentokrát se mohu zapojit prostřednictvím svých farností nebo zcela individuálně. Bratři z Taizé prosí naši církve v pomoc při organizaci tohoto setkání tím, že budeme akci šířit mezi mladými lidmi, poskytneme nebo zprostředkujeme mladým lidem ubytování ve farnostech, u věřících či přátel, kteří touží po setkání s lidmi z mnoha různých národností. Možností je též poskytnout byt či místnost pro celé rodiny věřících. Aktuálně hledají bratři z Taizé ještě ubytování pro 11 000 účastníků v Praze a jejím okolí. Dojezdová vzdálenost do Prahy Letňan by neměla přesáhnout 90 minut času.

Zapojit se můžete také šířením informací či uspořádáním meetingu o této akci ve svých sborech, kam bratři z Taizé rádi přijdou, aby Vám a Vašim věřícím sdělili všechny potřebné informace.

Podrobné informace naleznete na stránkách Evropského setkání www.taizepraha.cz, které jsou kompletně v českém jazyce a obsahují řadu informačních materiálů ke stažení nebo na stránkách naukového odboru v sekci mládež http://naukovy.ccsh.cz/mladez.

Neváhejte se zapojit do této velké akce, na kterou je aktuálně přihlášeno okolo 19 000 účastníků a poznat tak mladé lidi z různých koutů světa, pohovořit s nimi o víře a nabídnout jim ztišení nejen ve sborech, ale také v domácím prostředí vstřícných lidí. Mladí lidé budou v Praze za účelem modlitby a poznání.

KG

 

Přílohy:

jpg2000-taizepraha-outline.jpg



Klára Matoušová publikováno: 24.11.2014 02:22 zobrazeno: 2746x


Pension Betlém        HITS        Ekumenická rada církví        Husitská teologická fakulta        Ekumenická akademie        Hus