WebArchiv - archiv českého webu

Velikonoční přímluvná modlitba před křížem

„ Ježíš věděl, že přišla jeho hodina, aby z tohoto světa šel k Otci; miloval své, kteří jsou ve světě, a prokázal svou lásku k nim až do konce.“ J 13,1

Bože, Otče Pána Ježíše Krista i Otče náš, v tomto velikonočním čase předstupujeme před Tebe s modlitbami.

Bože, Tvůj Syn a náš bratr Ježíš se ve světě během svého pozemského života nedočkal lidské spravedlnosti. Byl započten mezi zločince (L 22,37). Modlíme se za všechny, kteří byli nebo jsou nespravedlivě obviňováni a souzeni.  Modlíme se i za ty, kteří nesou trest podle práva, a prosíme, abys jejich srdce přiklonil k dobru. Prosíme o tvoji milost, abychom mohli obstát před Tebou, v jehož rukách je konečná spravedlnost.

K Tobě voláme: „Smiluj se, Hospodine.“

Bože, Tvůj Syn a náš bratr Ježíš přijal kříž, nesl jej (J 19,17) a prožil jeho tíži až do konce. Odevzdáváme ti v modlitbě všechny lidi, kteří klesají pod životním křížem a nesou utrpení a bolesti. Posiluj je a naplňuj pokojem a světlem naděje.

K Tobě voláme: „Smiluj se, Hospodine“.

Bože Otče, Tvůj Syn a náš bratr Ježíš svým křížem přinesl odpuštění všem. Dokázal odpustit i nepřátelům (L 23,34). Prosíme za všechny, kteří jsou spoutáni nesmiřitelnou nenávistí. Ať dokážou národy, skupiny i jednotlivci překonat nepřátelství ochotou k jednání a smířením.

K Tobě voláme: „Smiluj se, Hospodine“.

Odevzdáváme Ti všechny své modlitby a myslíme na lásku Tvého Syna a našeho bratra Ježíše Krista, kterou vůči nám prokázal až do konce (J 13,1), která vítězí nad smrtí. Ať zůstává s námi jeho láska a milost stále. Amen.

 

Duben 2014



Tomáš Butta, patriarcha

Marie Trtíková publikováno: 15.05.2014 01:22 zobrazeno: 2185x


Pension Betlém        HITS        Ekumenická rada církví        Husitská teologická fakulta        Ekumenická akademie        Hus