WebArchiv - archiv českého webu

Exegetický maraton

14.10.2016

Milé sestry a milí bratři,

 

S radostí Vám oznamujeme, že letos se koná již čtvrtý ročník Exegetického maratonu. Je to projekt, který vznikl v kostele sv. Mikuláše. Jeho cílem je propojení církevní půdy s půdou akademickou. Prostřednictvím novozákoníka Jiřího Lukeše dlouhodobě spolupracujeme s naší Husitskou teologickou fakultou.

 

Během Maratonu promlouvají teologové a akademici nejen z naší fakulty na různá témata. Mluvili jsme o spravedlnosti, etice mezilidských vztahů, o lidské síle i slabosti. Tentokráte se budeme soustředit na téma „Mudroslovné texty v životě člověka“. Exegetický maraton vznikl z touhy hloubat nad Písmem. Je nápadem pedagoga a jeho studenta. Maraton je o naslouchání - lidem i textu. Oba tyto světy se mohou skutečně setkat a hluboce nás obohatit.

 

Toto setkání a ponoření se do výkladu Biblických textů je předpokladem pro jejich přenesení do života. Má být otevřen všem, lidem z našich náboženských obcí i z obce akademické. Rádi bychom představili i oslovili různorodé skupiny lidí. Přednášet budou zástupci teologických fakult, doktorandi, studenti.

 

Letošní ročník přinese novinku. Opravdové propojení církve i univerzity. Prostor dostanou i naši duchovní a laici - kdo jiný by měl zvát k četbě Písma, když ne sami věřící? Chceme vytvořit platformu pro sdílení, rozhovory a diskuze a taky chceme, aby kostel sv. Mikuláše byl místem inspirativních a přátelských setkání. Ke zlepšení atmosféry v mezičase zazní lehká klavírní hudba. Přijďte nám i vy pomoci s tímto záměrem. Přijďte se poučit, pobýt s přáteli, potěšit se Božím slovem a jeho výkladem…

 

Těšíme se na Vás v pátek 14. října od 16 hodin cca do 22 hodin v kostele svatého Mikuláše na Staroměstském náměstí. Nebudete litovat!

 

Za organizační tým projektu Exegetický maraton

 

Jiří Lukeš

Martina V. Kopecká

Kateřina Merglová

Boris Svoboda

 

Plakát v příloze.

Přílohy:

pdfPlakát



Václav Drašnar publikováno: 22.09.2016 12:09 zobrazeno: 1318x


Pension Betlém        HITS        Ekumenická rada církví        Husitská teologická fakulta        Ekumenická akademie        Hus