WebArchiv - archiv českého webu

Mezinárodní ekumenické setkání v Praze

Ženy čtyř zemí střední Evropy (Německo, Rakousko, ČR, SR) z různých křesťanských církví a denominací se sejdou na konci května v Praze, aby společně uvažovaly nad tématem: 25 let po změnách ve střední Evropě - co jsme získaly a co jsme ztratily? Setkání proběhne ve dnech 27. -31. května 2015 v klášteře U Kapucínů na Loretánském náměstí a pořadatelkami jsou Ekumenické fórum křesťanských žen v ČR a Unie katolických žen.

Každý den bude zahájen i zakončen společnou ekumenickou modlitbou v kapli kláštera (8,30 a 19,00 hod.), kterou vždy připraví sestry z jedné zúčastněné země. Reflexe se uskuteční ve třech blocích: v pátek odpoledne na téma Společnost a ekonomika (15,00 hod.), v sobotu dopoledne na téma „Církve a ekuména“ (9,30 hod.) a v sobotu odpoledne na téma „Žena a rodina“ (15,00 hod.). Po úvodní přednášce (Jan Sokol, Josef Špak, B. Boučková) bude následovat panelová diskuse a sdílení vlastních zkušeností. Celý program bude simultánně tlumočen z a do němčiny.

V sobotu večer bude setkání ozdobeno koncertem v refektáři kláštera (20,00 hod.), kde soubor Trio cantabile přednese různé skladby inspirované ženskými postavami v Bibli. Setkání je otevřeno pro všechny, kdo se chtějí spolu s námi zamýšlet nad uplynulým obdobím a sdílet své zkušenosti ve vzájemném obohacení. Uskuteční se za finanční podpory Nadačního fondu Věry Třebické-Řivnáčové a Česko-německého fondu budoucnosti.

Mkor



Klára Matoušová publikováno: 17.04.2015 10:33 zobrazeno: 1719x


Pension Betlém        HITS        Ekumenická rada církví        Husitská teologická fakulta        Ekumenická akademie        Hus