WebArchiv - archiv českého webu

Webové stránky pro pronásledované křesťany

Římskokatolická církev spustila webové stránky věnované svědectví trpících křesťanů.

Webové stránky http://www.wheregodweeps.org, tedy "Kde Bůh pláče", jsou věnované svědectvím převážně duchovních působících v oblastech, kde jsou křesťané pronásledováni pro svou víru. Najdeme zde ale také svědectví běžných věřících, kteří si utrpení prožívají se vším všudy - včetně strachu o své rodiny.

Stránky nemají sloužit jako fórum lítostivosti a nenávisti proti pronáseldovatelům, ale právě jako informační portál o utrpení našich bratrů a sester v zemích, kde není dosud běžné vyznávat svou víru svobodně (často totiž stejnému utrpení čelí i věřící jiných náboženství, pokud jej vyznávají jinak, než jak velí oficiální doktrína).

V době, kdy křesťanství je na ústupu především v severní Africe, na Blízkém východě a střední Asii jsou tyto stránky moderním nástrojem sdílení se trpících a těch, kteří jim mohou pomoci modlitbou i pomocným aktem.

Stránky jsou teprve v procesu postupného zaplňování ale již nyní zde najdete přehled křesťasntva v Libanonu a Egyptě včetně výčtu možností, jak pomoci.



Kateřina Děkanovská publikováno: 10.02.2010 10:22 zobrazeno: 2302x


Pension Betlém        HITS        Ekumenická rada církví        Husitská teologická fakulta        Ekumenická akademie        Hus