WebArchiv - archiv českého webu

Modlitba za domov

28.10.2015

Dva mimořádné koncerty k narozeninám republiky

Duchovně kulturní festival s výzvou „Buďte tvůrci pokoje.“, divadlo a koncerty 28. října 2015 – vystoupení kapely Asonance na festivalu na Praze 11 a koncert Hany a Petra Ulrychových a skupiny Javory v přímém přenosu České televize na Praze 3 - připravila Ekumenická rada církví jako dárek naší republice.

Již devátý ročník setkání lidí dobré vůle Modlitba za domov začne v Praze 28. 10. 2015, ve sváteční Den vzniku samostatného československého státu. Mottem letošního ročníku je "Buďte tvůrci pokoje." Modlitba za domov 2015 nabídne kulturní a duchovní program pro děti a dospělé, jenž se bude odehrávat na třech místech v Praze!

 

Pro odbornou veřejnost proběhne již v předvečer svátku Otevřená konference "Mít pevnou půdu pod nohama" místních akčních skupin České republiky. Dne 27. října od 13 hodin vystoupí v sále kardinála Berana v Arcibiskupství pražském starostové obcí, spolky, soukromí zemědělci, ale i představitelé státu nad tématikou ochrany půdy a krajiny a také nad rozvojovými projekty našeho venkova.

Od 18 hodin následuje ekumenická slavnosti a koncert v katedrále na Pražském hradě – Modlitba za vlast, kterou vede kardinál Dominik Duka.

Kulturně-duchovní festival pro celou rodinu se bude konat 28.10. od 9:30 do 13:30 hodin v Komunitním centru Matky Terezy - U Modré školy 2337, Praha 11 - Háje (metro C). Pro děti bude na festivalu připraveno divadlo Míši Dolinové, která také celý festival moderuje, představení „Trapas nepřežiju! aneb Ten řízek nezvedej.“ a také výtvarné a tvůrčí dílny s Mistrem Janem Husem. V rámci festivalu vystoupí od 12 hodin skupina Asonance s irskými a skotskými baladami. Bude vyhlášena výtvarná soutěž a samozřejmě celý festival budou doprovázet modlitby a přímluvy za naši vlast, město i osobní prosby, se kterými přijdou návštěvníci.

Dne 28. října 2015 od 15 do 16:30 hod vás také zveme na přímý přenos slavnosti Modlitba za domov. Kdo přijede alespoň čtvrthodiny před začátkem přenosu do kostela uprostřed náměstí Jiřího z Poděbrad, může být ve vysílání a vidět, jak se takový pořad dělá. Vedle zajímavých hostů např. herečky Barbory Hrzánové nebo hudebníka Michaela Kocába či ministra obrany Martina Stropnického a lékaře a spisovatele Maxe Kašparů zazní v přímém přenosu i písně Hany a Petra Ulrychových a skupiny Javory. Představitelé všech církví v ČR se také budou za naši vlast modlit a udělí jí společně požehnání. Moderují Martina Kociánová a Dušan Hejbal. Koncert je realizován s podporou Městské části Praha 3.

Podrobný program všech akcí Modlitby za domov 2015 je uveden na internetových stránkách www.modlitbazadomov.cz  

Na všechny akce je vstup zdarma. Jste srdečně zváni!

Organizují Ekumenická rada církví ČR a Národní síť Místních akčních skupin ČR za podpory Ministerstva kultury a pod záštitou paní ministryně Karly Šlechtové a pánů ministrů Daniela Hermana a Mariana Jurečky. Hlavní mediální partner je Česká televize.

L. Třeštíková

Plakáty k akcím naleznete v přílohách. 

Více informací poskytne také:

 

Mgr. Ludmila Třeštíková, hlavní manažerka   koordinator@ricansko.eu tel. 774 780 039
Mgr. Sandra Silná - generální sekretářka a tisková mluvčí ERC

erc@ekumenickarada.cz  Mobil: 775 181 279, pevná linka: 271 742 850

Přílohy:

pdfPlakát 1 pdfPlakát 2 pdfPlakát 3



Václav Drašnar publikováno: 30.09.2015 05:15 zobrazeno: 1999x


Pension Betlém        HITS        Ekumenická rada církví        Husitská teologická fakulta        Ekumenická akademie        Hus