WebArchiv - archiv českého webu

Světová rada církví hledá vedoucího pracovníka do týmu dialogu s židovstvím

Nadstadardně placená pozice odborného referenta mezináboženského dialogu a spolupráce s nástupem 1. 10. 2008

Světová rada církví hledá odborného referenta pro oblast křesťansko-židovského dialogu, aby se zapojil do práce týmu, který umožňuje členským církvím SRC zapojit se do širší ekumenické komunity s ostatními náboženskými tradicemi k dosažení vzájemného porozumění a budování míru.

Svými znalostmi theologie a politických věd by měl/a být schopen /na analyzovat a interpretovat vývoj v různých náboženských komunitách, zejména v židovských a jejich vliv na mezináboženské vztahy. Tým se podílí na projektech, které mají církvím usnadnit reflektovat své sebepochopení v kontextu náboženských rozdílností a podporovat církve, aby dokázaly stát po boku církvím v konfliktních situacích.

Zvláštní úkoly:

1. Podpora křesťanských aktivit a budování vztahů prostřednictví pravidelných kontaktů s židovskými představiteli, náboženskými a "lobbystickými" organizacemi, vzdělávacími institucemi a dalšími partnery.

2. Podíl na výzkumu a analytické reflexi křesťanských a židovských teologů a vědců dlších náboženství.

3. Podílení se na ekumenické reflexi otázek náboženské plurality a jejich význam pro křesťanskou identitu a roli církví v současném světě.

4. Oragnizace návštěv, výměn a konzultací mezi židy, křesťany a dalšími náb. komunitami, které zastávají ideály dialogu a spolupráce.

5. Poskytování akademického i duchovního porozuění jiným náboženstvím v přednáškách, článcích, publikacích a osobním kontaktu.

6. Asistence místním círvím, denominacím, ekumenickým radám a organizacím podle jejich potřeb pochopit a zapojit se do mezináb. dialogu a spolupráce.

7. Posyktování analýz a rad vedení SRC, zaměstnancům a vládním činitelům o současných politických a teologických otázkách spojených s židovstvím.

8. Efektivní spolupráce v energickém týmu, v multi-kulturním a multi-národním prostředí včetně zkušenosti života mimo vlastní národní a kulturní prostředí.

Kvalifikace a zvláštní pžadavky:

1. Magisterský diplom z oboru náboženství s důrazem na židovství nebo židovsko-křesťanské vztahy.

2. 3-5 let praxe v ekumenickém a ezináb. prostředí.

3. Vysoká úroveň psané i mluvené angličtiny a znalost dalšího z pracovních jazyků SRC (Fj, Nj, Sj)

4. Znalost práce s informačními technologiemi (Word, Excel, Powerpoint, Internet, ...)

5. Schopnost a ochota cestovat.

6. Členství v církvi

Pozice je situována v Ženevě a jde o plný pracovní úvazek. Platové ohodnocení se pohybuje v rozmezí 7.979 - 9.027 CHF podle stupně výkonnosti a zaučení.

Uzávěrka přihlášek je 31. května 2008 na adrese:

Human Resource Office

World Council of Churches

150 route de Ferney - P.O. Box 2100

1211 Geneva 2 - Switzerland

Fax: +41-22.791.66.34

E-mail: hro@wcc-coe.org



Kateřina Děkanovská publikováno: 07.05.2008 10:03 zobrazeno: 3957x


Pension Betlém        HITS        Ekumenická rada církví        Husitská teologická fakulta        Ekumenická akademie        Hus