WebArchiv - archiv českého webu

Dopis sestrám a bratřím náboženské obce Církve československé husitské v Semilech

Vážené sestry a vážení bratři,

oslovuji vás na konci liturgického roku, který přinesl mnohé náročné chvíle a pro vaši náboženskou obec zvlášť těžkou a mimořádně bolestnou událost – odchod sestry farářky Lady.

Četl jsem s dojetím článek o ní od bratra emeritního biskupa Štěpána Kláska v Českém zápase číslo 47. Čtu znovu rozhovor s ní v Českém zápase číslo 20 v roce výročí svěcení žen v roce 2017 a v diecézním časopise Mosty ze září roku 2019.

Nebylo možné se účastnit rozloučení s ní, které se konalo v tomto měsíci listopadu. Až tato možnost bude, jistě jí i mnozí další přijdou poděkovat.

Sdílím s vámi, milé sestry a bratři, i s blízkými z rodiny, hluboký smutek.

Její dobré dílo s ní jde tam, kde již žádná bolest a trápení nepřetrvávají.

Její aktivní a podnikavé služby v církvi jsem si vždy velice vážil a je mi nezměrně líto, že již nebude moci pomáhat druhým, jak to po celou dobu činila.

Myslím v tomto čase na vás a přeji nám všem jistotu, že i přes její odchod jsme s ní spojeni v Kristově lásce a máme pokračovat v cestě dobra, kterou šla sestra farářka Lada.

 

V závěru církevního roku v listopadu L. P. 2020      

 

Tomáš Butta

patriarcha-správce církve



Tomáš Butta, patriarcha-správce církve

Marie Jandová publikováno: 28.11.2020 01:06 zobrazeno: 337x


Pension Betlém        HITS        Ekumenická rada církví        Husitská teologická fakulta        Ekumenická akademie        Hus