WebArchiv - archiv českého webu

Pozvánka a přihláška na výpravu Ekumenické rady církví na Kirchentag 2019

Ekumenické rady církví v ČR srdečně zve na 37. německý evangelický Kirchentag, který se bude konat v Dortmundu ve dnech 19. - 23. června 2019.

 

Německé Kirchentagy se konají od roku 1949. Zpravidla trvají pět dnů, od středečního zahájení až po závěrečnou nedělní bohoslužbu a zahrnují množství jednotlivých akcí. Již od začátků pořádání Kirchentagu se klade důraz na spojení osobní zbožnosti a odpovědnosti. K účasti na Kirchentagu jsou zváni všichni, kteří mají chuť se tohoto svátku křesťanů účastnit. Pravidelně se na Kirchentag sjíždí víc než 100 000 lidí všech generací z celého světa.

Tématem nadcházejícího Kirchentagu je otázka „Na co vlastně spoléháš?“ z 2. Královské 18,19. Kirchentag zahrnuje koncerty, přednášky, práci s Biblí, modlitby, bohoslužby, divadelní a pohybová představení, trh možností, výstavy atd. Hlavními komunikačními jazyky na Kirchentagu jsou němčina a angličtina.

V rámci Kirchentagu bude připraveno spolu se sborem v Dortmundu česko-německý večer s bohoslužbou a vystoupením Tensingu. Součástí večera bude i občerstvení s českými kulinářskými specialitami.  Také se připravuje pro tržiště možností na Kirchentagu prezentační stánek ERC, na kterém budeme prezentovat církevního školství v ČR, práci komise pro české církevní dějiny v 17. století a také Ekumenickou radu církví v ČR a církve v ní sdružené.

To vše čeká i na Vás v Dortmundu od 19. do 23. června 2019.

Přihlásit se na výpravu ERC na Kirchentag 2019 je možné nejpozději do 17. března 2019.

Další podrobné informace k přihlášce pro skupiny i jednotlivce jsou k dispozici na stránkách Ekumenické rady církví v ČR

Přílohy:

pdfKirchentag 2019 pdfKirchentag 2019 pozvánka a přihláška



Oldřich Nováček publikováno: 08.03.2019 09:31 zobrazeno: 3429x


Pension Betlém        HITS        Ekumenická rada církví        Husitská teologická fakulta        Ekumenická akademie        Hus