WebArchiv - archiv českého webu

Dopis k vydání bohoslužebných knih

11.11.2015

Duchovním Církve československé husitské

Náboženským obcím Církve československé husitské

Vážené sestry a vážení bratři,

pozdravuji Vás v čase blížícího se závěru liturgického roku 2014/2015 a poskytuji Vám duchovním a radám starších informace k právě vydávaným bohoslužebným knihám a obřadním příručkám.

  • Každý duchovní – kněz a jáhen v činné službě obdrží výtisk Bohoslužebné knihy CČSH III. díl řady C a Agendy 2. část Pohřební obřady.

Následně po vydání Vám bude předána ještě Agenda 3. část

Tyto příručky jsou poskytovány bezplatně a jsou osobním vlastnictvím duchovních.

  • Do náboženských obcí jsou současně zasílány tyto publikace s úhradou.

Přiložena je jako homiletický materiál i moje sbírka kázání k lekcionáři řady C, která navazuje na předcházející sbírky.

Tyto publikace, podobně jako z přecházejících let, náležejí náboženské obci a mají být součástí vybavení farní knihovny a souboru liturgických a homiletických příruček i pro budoucí čas. Byl tak vytvořen a dokončen celek třídílné Bohoslužebné knihy CČSH (vyd. 2013, 2014, 2015) a třídílné Agendy (vyd. 2006, 2015, 2015)

Další výtisky těchto příruček pro užívání laickými spolupracovníky a rovněž znovu vydaný Zpěvník CČSH je možné si objednat a zakoupit v zařízení Blahoslav v Praze.

Děkuji všem, kteří se přípravě těchto příruček dlouhodobě věnovali. Kéž slouží k duchovnímu životu Církve československé husitské a pro Vaši zvěstovatelskou a liturgickou službu v moci a milosti Ducha svatého.

Dne 11. 11. L.P. 2015                                                 

Tomáš Butta
bratr patriarcha



Tomáš Butta, patriarcha

Oldřich Nováček publikováno: 19.01.2016 11:41 zobrazeno: 1723x


Pension Betlém        HITS        Ekumenická rada církví        Husitská teologická fakulta        Ekumenická akademie        Hus