WebArchiv - archiv českého webu

Zpěv – objevování našeho hlasu a jeho léčivého potenciálu se Sváťou Němcem

17.10.2014

Zpěv – objevování našeho hlasu a jeho léčivého potenciálu se Sváťou Němcem

Pátek 17. října 2014 od 17.00 do 20.00 h

Kostel Sv. Jana Křtitele Na prádle, Říční 6, Praha 1, Kampa

cena: 250 Kč

Poprvé na seminář se Sváťou Němcem? Klikněte zde pro více informací.

Prostor kostela Sv. Jana Křtitele Na prádle v Praze na Kampě, ve kterém bude probíhat tento seminář, je velmi příznivý i pro rozvíjení našeho vnitřního prostoru. Jsou zde pravidelně konány zpívané mše a hudební koncerty.

Program

Tento seminář bude opět zaměřen na rozvíjení léčivého potenciálu našeho hlasu při zpívání různými způsoby. Jeho úvodní část bude věnována  našemu dýchání, uvolnění těla a zaujímaní uvolněného přístupu k našim hlasovým projevům – k přijímání našeho hlasu jako součásti naší bytosti

V další části budeme naslouchat, jak vznikají zvuky našeho hlasu a tóny z ticha, jak rezonují v našem těle a jak zároveň působí na náš emocionální stav. Různé polohy a barvy našeho hlasu si budeme moci poté vyzkoušet  během volného skupinového hlasového „ladění“ zaměřeného na prožitek našeho hlasu i celkového zvuku skupiny. Změny našeho hlasu budou zároveň vyvolávat změny celkového zvuku skupiny. Budeme společně vytvářet pestré zvukové obrazy.

V další části semináře si vyzkoušíme některé zvláštní možnosti našeho hlasu, jako je např. alikvotní a hrdelní zpěv. Závěrečná část semináře bude věnována spojení našich hlasů s rytmy a s pohybem při zpěvu jednoduchých hudebních „etnických“ motivů, který jsou dobrým základem pro rozvíjení naší schopnosti hlasové improvizace.

Rezervace míst

Prosím rezervujte si místo na semináři ještě dnes a kontaktujte Sváťu Němce via tento email: svatanemec@tiscali.cz

Těšíme se na Vás!
Sváťa Němec a Zpěv jako lék

 



Václav Drašnar publikováno: 09.10.2014 10:51 zobrazeno: 1718x


Pension Betlém        HITS        Ekumenická rada církví        Husitská teologická fakulta        Ekumenická akademie        Hus