WebArchiv - archiv českého webu

Mezináboženský seminář EYCE ve Skopji

Skopje 15.10.2009 Ve dnech 15. – 22. listopadu proběhne třetí z řady seminářů o lidských právech a fundamentalismu, který pořádá Ekumenická rada evropské mládeže.

Po Řecku a Albánii se letos skupina mladých lidí, kteří pracují s mládeží podívá do Skopje, hlavního města Bývalé jugoslávské republiky Makedonie (FYROM) a účast by měla být ještě více mezináboženská, než v předchozích ročnících. Kromě příležitosti naučit se nové věci budou mít tedy účastníci možnost poznat nové přátele z velmi odlišných kultur a odlišných vyznání.

 

 

Účelem semináře je poukázat na nespravedlnosti páchané na lidských právech v Evropě a společně najít nástroje, jak efektivně skrze mládežové hnutí tato práva chránit a obhajovat a také posilovat jejich dodržování.

 

 

Účastníci jsou zváni z řad mladých lidí (18 – 30 let), kteří se zajímají o možný potenciál náboženských skupin při práci ve prospěch lidských práv a překonávání stávajících předsudků. Účastníci se naučí praktické záležitosti, jak takovouto činnost vykonávat, jak navazovat partnerství s příbuznými organizacemi, žádat o evropské granty, apod.

 

 

Pro účastníky z ČR je možná finanční výpomoc jak ze strany EYCE, tak se strany Ekumenické rady církví v ČR (na požádání). Jednací jazykem semináře je angličtina.

 

 

Přihlášku a více informací získáte na general.secretary@eyce.org. Lhůta pro zaslání přihlášky je 20. října 2009!!!



Kateřina Děkanovská publikováno: 05.10.2009 05:29 zobrazeno: 3599x


Pension Betlém        HITS        Ekumenická rada církví        Husitská teologická fakulta        Ekumenická akademie        Hus